Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel

Apache yi iki sunucuya paylaştırmak

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel

Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12.04.08, 08:44
Sempron

volkan is on a distinguished road
Apache yi iki sunucuya paylaştırmak

İki adet sunucuya sahibim. Sunucular dedicated. Birincisi 2x Dual Xeon 2.8 4GB Ram 2x 73 SCSI. Diğeride Dual Core AMD 2.8 8GB RAM 73GB SCSI. İlk olanda CENTOS 5 Diğerinde ise Fedora 8 kurulu. AMD olan makinada 2 GB memcache yapıp yalnızca MYSQL çalıştırıyorum. Intel makinada ise yalnızca apache çalışıyor. Fakat başımdaki dert kimsede yok.

2 haftadır makinama atak yapıyolar ve makina ssh ile bile bağlanamaz hale geliyor. Sadece apache çalışan makinanin loadlar 900 ü buluyor. Bunun için DDOS koruma için profosyonel yardım aldık sunucuyu kiraladığımız firmadan fakat sistemi kurdukları halde bir çözüm getiremediler. Şuan yine makinaya ulaşamıyoruz. Yazdığım basit bir kkoruma var netstatla SYN requestlere bakıp 3 taneden fazla olan ipleri banlıyor. Fakat masum kullanıcılarda banlanıyor busefer.

Atak yapan şahıs benden atağı kesmesi için para istiyor ve 3000 bottan yaptığını söylüyor atağı. Ben o şahsın istediği paradan daha fazlasını harcadım ve kesinlikle para vermeyi düşünmüyorum.

Aklıma gelen şey apache yi diğer makinaya bölmek ve apache limitlerini düşürmek. Bunun için şöyle bir teorim var. MYSQL makinası Apache makinasına aynı datacenter da private olarak bağlı. Dolayısıyla apache folderini Mysql makinasından diğer makinadan çeksin şeklinde ayarliyabilirim. Fakat makina meşgul olduğu zaman diğer makinanın ip sini resovle etmesi şeklinde birşey yapmam gerekir ve bunu nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok.

İkinci teorimde php yi diğer makinadan çalıştırmak böylece kaynaklari bölüştürmek. Fakat bu mümkünmü yada nasıl yapılır bilmiyorum.

Bu konuda bilgilerinizi & deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 12.04.08, 21:20
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Merhaba,

Bahsettiğiniz ve emin olmadığınız kısım tamamen cluster adıyla geçiyor.. Eğer verimerkezi donanımsal cluster hizmeti sağlıyorsa, mutlaka satın almanızı tavsiye ederim. Ayrıca ilk xeon sunucunuzun işlemcisini upgrade etme şansınız varsa güzel olacaktır..

Bunların dışında, PHP kısmından emin değilim ancak SYN saldırılarından korunmak isterseniz görüşebiliriz. Bu konuda ücretli teknik destek hizmetim var ve oldukça makul fiyatlarla çalışıyoruz.

MSN adresinizi PM olarak gönderirseniz görüşebiliriz.

İyi çalışmalar.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules