| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| mssql nasıl aktif hale getiril linux sunucumda mssql özelliği aktif hale getirip mssql olan başka bir servera bağlanmam gerekiyor. bu konuyla ilgili sunucuda bir değişiklik yapmak gerekiyormuş. bu konuda bilgisi olan warmı ? neler yapmak gerekiyor ? mssql_connect özelliğini aktif hale getirmem gerekiyor. tşklrer. |
| |||
| bu konu hakkında bilgi sahibi kimse yokmu :S |
| |||
| php.ini içerisinde böyle bir satır vardı. Orayı 1 yapmanız yeterli olacaktır sanırım.
__________________ halid-can! |
| |||
| malesef dediğin gibi birşey yok . problemi hala çözemedim |
| |||
| evet sinan günay aynen öyle. mysql_connect(localhost, bla, bla); değil mssql_connect(localhost, bla, bla); olacak... php de böyle birşey var ama sunucudan ayarlamak gerekiyor. nereden ayarlandığını bulamadım bn :S |
| |||
| kardeş merhaba. php.ini içinde ;extension=php_mssql.dll diye bir satır var. bunun başındaki noktalı virgülü sildikten sonra kaydet. apache restart yaptiktan sonra dener misin. kolay gelsin. |
| |||
| bir de firewall varsa mssql portunu kullanima acmalisin. 1443, 1434, 1433, hangisi bilmiyorum ![]() |
| |||
| merhaba linux serverda dll olmazki :S yanlışmı bilyorum _? |
| |||
| kusura bakma o saatte normaldir, kafam web&php forumlarina gitti herhalde ![]() hic bir fikrim yok acikcasi webde arama ypainca soyle bir sey buldum.Alıntı:
Ayrica su iki komutu deneyebilirsin yum install php-mssql veya yum install php4-mssql işe yararsa buraya yazarsan sevinirim ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |