| |||||||
![]() |
| | LinkBack (1) | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
|
SPF kaydı ve rDNS eklediğin IP adresini buraya yazar mısın kontrol edelim..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
| bi soru daha :)
yeni bir server kurdum 5 ip si var 1.1.1.1 - 1.1.1.5 arasında. hepsinin rdns kaydını mail.rdns-domainim.com olarak yaptırdım. spf kaydını şimdi yapcam ama aklıma takılan şu diğer domainlerimi eklediğimde sadece spf kaydı mı yapcam çünkü aynı ip'de birden fazla domain yayınlamak istiyorum ama rDNS hep mail.rdns-domainim.com olarak görünecek. yani ABC.com domainime rdns kaydı yaptıramicam. kafam karıştı bu olayda |
|
| ||||
| ||||
|
hayır sadece ana IP'nize, sunucunuzun hostname'i olarak SPF kaydı açın yeterli.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
terimler çok güzel hiç bişey anlaşılamadı malesef |
|
| |||
| |||
|
benim kafam fena karıştı şimdi... 1. vps deil sunucumuz var rdns yapmamız gerekiyor mu 2. rdns kaydımızın olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz 3. karalistede olup olmadığımızı nasıl öğrenebiliirz... kafama takılanlar bunlar.... |
|
| ||||
| ||||
|
1- rDNS den kaçışınız yok edeceksiniz... 2- Reverse DNS Lookup tool - RDNS/DNS Look up buradan bakabilirsin. 3- www.whois.sc/banabicay.com banabicay.com yerine kendi domainini yaz sorgula orada Blacklist Status: Clear Blacklist Status: Pis yazar oradan anlayabilirsin |
|
| ||||
| ||||
|
Bu sorun için daha güzel bir çözümüm daha var arkadaşlar veri merkezinin başına ekşiyin |
|
| |||
| |||
| Olmuyor Olmuyor Olmuyor
onlywebserver.com 80.93.214.226 veri merkezine rDNS kaydını yaptıralı yaklaşık bir hafta oldu "v=spf1 a mx ip4:80.93.214.226/24 ?all" bu da spf kaydım yine de hotmail, yahoo veya gmaile mail gitmiyor. Kafayı yicem bir türlü çıkamadım bu işin içinden |
|
| ||||
| ||||
|
Ayrıca bir bilgi de ben ekleyeyim, Eğer rDNS ve SPF işlemleriniz başarılı şekilde hallolduysa yani bu ekleyince bitti anlamına gelmiyor tabiki bu iki kayıt dns report sitelerinde normal şekilde uyarısız gözükmeye başladıktan sonra Microsoft Sender ID programına katılıp ipnizi doğrulatıyosunuz ve attığınız mailler içeri düşüyor. Ama dikkat hala spf veya rDNS problemi yaşıyorsanız zaten kabul etmiyorlar düzeltin öyle gelin diyorlar. Yapmanız gerken çok basit senderid@microsoft.com adresine ip adresinizi ve yanına domainizi yazıyorsunuz hemen akabinde istek sıraya konulmuştur cevabı geliyor ve devam eden 1-2 gün içerisinde size olumlu olumsuz cevap veriliyor. Ha sen yaptın mı diye soracak olursanız, Evet yaptım ama spf kaydı ile küçük bir hatam varmış az önce fark ettim ve düzelttim 1 hafta önce de sender ID ye başvurmuştum ve tabiki onlar spf olmadğı için red etmişlerdi. Ek bir bilgi geçmek istedim, Teşekkürler. |
|
| |||
| |||
|
sorum su, hostnameim server.xxxx.com rdns eklettim, kontrol ettim hersey ok. sıra spf eklemeye geldi, xxxx.com un dns ayarlarından spf kısmına vermiş olduğunuz kodu yazıyorum. burası da ok. ama sunucumda sadece xxxx.com sitesi yok, yyyy.com sitesi de benim ve ben yyyy.com dan hotmaile fln mail atmak istersem ne yapmam gerekiyor? yapmam gereken, spf kaydını yyyy.com domaini icin degistirip yyyy.com domainin dns ine bu spf kodunu eklemem mi gerekiyor? Yoksa başka yapmam gereken birşey varmı? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/site-server-genel/589-hotmaile-mail-gonderme-problemi.html | ||||
| Posted By | For | Type | Date | |
| Hotmail Mail Sorunu (Konu Açıldı Ama) - Sayfa 2 - Webmaster Forumu | This thread | Refback | 21.12.07 22:27 | |