| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Server INFO hakkında... Merhaba Arkadaşlar, Resimde whmdestek.com adresine ait domaintools.com sitesinden alınmış bir screenshot var. Dikkat ederseniz Server Type satırında yer alan kısımda sunucuya ait yüklenmiş son apache modülleri ve genel sunucu bilgileri yer alıyor. Bu güvenlik açısından birçok üstad için büyük imkan. Şimdi sormak istediğim soru şu; Bu kısımdaki Server INFO bilgisini nasıl değiştiririm? Normalde bu kısmın "manuel" olarak değiştirebildiğini görmüştüm. ![]() Not: mod_info - Apache HTTP Server adresinde buna benzer bir eklentiden bahsediliyor. Bu mudur acep?... Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler,
__________________ halid-can! |
| |||
| Dikkatli okursan güvenlik açığı demedim zaten. Sunucuya yüklenen son Apache modülleri hakkında bilgi alması için büyük fırsat dedim sadece.
| ||||
| bir çok üstad için büyük imkan dediniz.bu da bu bilgiyi kullanmak isteyecek kişilere koz demektir. ben de böyle birşeyin söz konusu olmadığını belirttim ![]()
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| Alıntı:
Cevap: Yeni eklenen özellikler, performans ve modülde olan AÇIKLARI DÜZELTMEK yada KALDIRMAK içindir. Dolayısıyla sunucuya zarar vermek isteyen üstad'lar önce Apache modüllerinin sürümlerine bakarak ilgili sürümdeki olası açıkları araştırırlar. Neyse konu dışına çıktık,
| ||||
| pico httpd.conf ServerSignature Off veya 0 (sıfır) yapın altınada ServerTokens ProductOnly yaz apacheyi resetle
__________________ domain bayiliği |
| |||
| Teşekkürler hocam, Peki o kısma istediğimiz bir bilgi ekleyebilir miyiz?
| ||||
| valla onu bilmiyorum araştırmak lazım. bu arada php versiyon bilgilerinide gizlemek için php.ini dosyasında bulunan expose_php diye bir satır olacak onu off yaparsan php versiyonunuda gizlemiş olursun. |
| |||
| teşekkürler fesih hocam bir rep daha ![]()
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |