| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| ilkinde DNS server'ınızın dünyadaki herhangi biri tarafından kullanılmaya açık olduğundan ve isteyen herkesin elini kolunu sallaya sallaya sizin dns server'ınızdaki ipleri kullanarak hack yapabileceğini belirtiyor. Ayrıca bu olay server'da aşırı yüklenmeye de sebep olabiliyormuş. ikincide de bir kaydın olmadğından bahsediyor sanırım "A" kaydı ama ben bu iki sorunun da çözümünü bilmiyorum sadece Türkçe meailini (özetini desek daha doğru olur) yazdım. bilen biri ilgilenecektir. |
| ||||
| Alıntı:
![]()
__________________ |
| ||||
| Şurada sanırım nasıl kapatılacağı yazıyor, ancak ben de şimdi okuyacağım. Alıntı:
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu |
| ||||
| Fixing BIND
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu |
| ||||
| Alıntı:
bunu nasıl bi düzende eklemeliyim options kısmına yardımcı olabilir misiniz?
__________________ |
| ||||
| Ben pek anlamam, sora sora öğreniyorum... Ama hatayı şimdilik giderdim. etc/named.conf u açtım, tarif ettiği yerlerden sadece options u bulabildim, fonksiyona benziyordu, en sonuna verdiği kodu ekledim: Alıntı:
Open DNS hatası gitti, ama başka uyarılar da var. Nameservers on separate class C's WARNING: All of your nameservers (listed at the parent nameservers) are in the same Class C (technically, /24) address space, which means that they are probably at the same physical location. Your nameservers should be at geographically dispersed locations. You should not have all of your nameservers at the same location. RFC2182 3.1 goes into more detail about secondary nameserver location. Mail server host name in greeting WARNING: One or more of your mailservers is claiming to be a host other than what it really is (the SMTP greeting should be a 3-digit code, followed by a space or a dash, then the host name). If your mailserver sends out E-mail using this domain in its EHLO or HELO, your E-mail might get blocked by anti-spam software. This is also a technical violation of RFC821 4.3 (and RFC2821 4.3.1). Note that the hostname given in the SMTP greeting should have an A record pointing back to the same server. Note that this one test may use a cached DNS record.
| ||||
| c class la başlayan hata bende de mevcut acaba c class bir ipye sahip olduğumuzumu anlatıyor ingilizcesi iyi bir de şu dns report olayını bilen bir arkadaş el atsa çok iyi olacak. Teşekkürler ALEXIS
__________________ |
| ||||
| Nameservers on separate class C's NS sunucularını çoğunlukla aynı makinede aynı c sınıfı IP lerde tutuyoruz, sanırım 2 NS sunucusu ayrı olmalı, o beni aşar, bir yerden ayrıca DNS hizmeti veya makine almak gerek sanırım.
| ||||
| Merhaba.. ALEXIS'in son mesajına ithafen yazıyorum, normalde 2 nsin doğru çalışma mantığına uyarsak eğer, IP'ler farklı class'larda olmalı.. Bunun sebebi ise bir IP'ten yanıt alınmadığında diğerinin aktif olup sunucuya erişimin kesintisiz olmasını sağlamak. Ancak günümüzde, genelde, 1.1.1.1 - 1.1.1.2 şeklinde nsler atandığı için makinalarda, 2 ns kullanmanın anlamı bile yok yani sadece ns1.sinangunay.com bile yeterli..
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |