DNS » Soru ve Cevaplar

dns yönlendirmede problem

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » DNS » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 19.01.08, 12:48 AM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
mateden is on a distinguished road
dns yönlendirmede problem

Merhaba,
yenibir VPS sunucu aldım isimtescilden bir domainin dns lerini kendi sunucuma yönlendirmeye çalıştığımda ns1 için birşey yazmıyor fakat ns2 için ns2.domain.com geçerli bir DNS adresi değil!
Lütfen geçerli bir DNS adresi giriniz! diyor problem nerede WHM panelden nasıl çözerim eğer ordansa.Şimdiden teşekkürler...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 19.01.08, 04:39 PM
Onur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 1012
Onur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond repute
Onur - MSN üzeri Mesaj gönder
ns1.xxxxx.com
ns2.xxxxx.com olarak kullanacaksanız dnsleri

ilk önce xxxxx.com un domain paneline girerek sunucunuzun ip adresi ile birlikte ns1 ve ns2 şeklinde nameserver oluşturmanız gerekiyor.

Sanırım yukarıdaki işlemi eksik veya yanlış yapmışsınız.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 19.01.08, 06:55 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 1091
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
isimtescil dandirik.

benden alsaydın domaini o hatayı vermezdi işte :
  #4 (permalink)  
Alt 19.01.08, 11:16 PM
Sempron

mateden is on a distinguished road
evet aynen dediğiniz gibi nameserver oluşturmamıştım oluşturdum şimdi ok.
teşekkürler..
  #5 (permalink)  
Alt 11.05.08, 12:26 AM
VSaBaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atari

VSaBaH is on a distinguished road
Alıntı:
Fesih BICER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
isimtescil dandirik.

benden alsaydın domaini o hatayı vermezdi işte :
Arkadaşım neden öyle bir karalama ihtiyacı duydun anlamadım... Tamamen bizden kaynaklanan bir sorun aynısını bende yaşadım ve Onur arkadaşımız sayesinde çözüm. Ona da teşekkür etmek istiyorum...

Bence alan adı satmak için daha dürüsçe yöntemler denemelisin...
  #6 (permalink)  
Alt 11.05.08, 10:17 PM
JetTasarim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
A HREF="BEN"

Tecrübe Puanı: 1
JetTasarim is on a distinguished road
JetTasarim - MSN üzeri Mesaj gönder JetTasarim isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
"VSaBaH"

Arkadaşım karalama filan yaptığı yok. Birincisi biraz espiriye vurarak söylemiş o sözü. İkincisi ise gerçekten isimtescil dandirik dediği gibi. Bunun kanıtları ve sonuçları var hatta benimde 25 e yakın domainim var orada, zamanında almıştım ve çok üçkağıt yaptılar. 10 domain olan hesabımı çalıntı kart kullanımı diye kapattılar. Kart benim şahsıma ayitti ve bunu arayıp sert bir tavır sergileyerek zorla açtırdım. Sık sık sitede dns yönlendirmede sistem hatası veriyor, bir arkadaşım adres bilgilerinde ilçe kısmını yazmadığı için üyeliğini bloklamışlar, müşterilerin domainleri ortadan yok oluyor birden birde bunada şahit oldum, Ticketlere 1 haftada cevap verdikleri oluyor bu da doğru... İsimtescilin hataları saymakla bitmez saydıkça artar bunu internette webmaster forumlarında araştırıp görebilirsiniz. Fesih beyinde o mesajdaki amacının 1 domainden kar etmek için olduğunu sanmıyorum domainden edilen kar bi paket sigara parası anca (marlbora, parlement, camel hariç )

Saygılarımla...
(Her gerçek, önce hayaldir. Siz hayal edin biz gerçekleştirelim.)
  #7 (permalink)  
Alt 12.05.08, 08:01 PM
VSaBaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atari

VSaBaH is on a distinguished road
JetTasarim arkadaşım ben espri falan olmadığını düşündüm aslında düşünmekte haksızda sayılmam. Çünkü espri olduğunu belli edecek bi işaret göremedim arkadaşın o mesajında... Ben bu forumda yeniyim ve kimin nasıl bir karakterde olduğunu henüz çözebilmiş değilim. Sizin dediğiniz gibi olsun...

Ben isimtescil.net ile birçok alan aldım dediğiniz sorunlarla karşılaşmadım. Ama ben yinede sorunlarla karşılaşılmaması gibi bi durumu savunmuyorum mutlaka eksikleri vardır. Benim tepkim oradaki konuda yani arkadaşın dediği sorunun çözümü mutlaka vardır ve Global Mod olduğuna göre o arkadaşımızda bu sorunun çözümünü mutlaka biliyordur. Orada sorunu çözüme kavuşturmak yerine bu tür bir cevap vermesi beni şaşırttı.

Sağlık Olsun...

« dns ip sorunu | - »

Seçenekler
Stil