| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| SSH üzerinde Rar işlemleri Kurulum çok basit. wget http://dosya.ni.net.tr/Linux/x86_64/rar-3....4.rf.x86_64.rpm rpm -Uvh rar-3.5.1-1.2.el4.rf.x86_64.rpm Komutlarını sırayla ssh a yazmanız yeterli.. eğer 32bit işletim sistemi kullanıyorsanız. Index of /Linux burada i386 bölümüne girerek 32bit için gerekli paketleri wget ile çekiniz.. İşletim sisteminizin nekadar bit olduğunu uname -i komudu ile görebilirsiniz. Kurulum gayet basit kullanım biraz kafa karıştırabilir.. Çok kısa üzerinde duracağım sormak istediklerinizi konu altında sorarsınız.. rar e dosya.rar komudu dizin yapısını almadan tüm dosyaları bulunduğunuz yere çıkartır rar x dosya.rar komudu ise dizin yapısını bozmadan dosyaları çıkartır.. rar üzerinde şifre varsa herhangi bir parametre girmenize gerek yok zaten şifreyi komudu yazdıktan sonra size sormaktadır. Rarlamak yani rar paketi oluşturmak için şu komutları kullanabilirsiniz. rar a Netinternet-Filmi.rar Netinternet-Filmi.avi komudu yazdıktan sonra Netinternet-Flimi.avi dosyasını sıkıştırarak Netinternet-Filmi.rar yapacaktır. Komut basit rar a dan sonra rar dosyasının adını yazıyoruz bir boşluk bırakıyoruz ve dosya adını yazıyoruz... sıkca sorulan bir soruda nasıl part part rar yaparım sorusudur.. Bunun için şu komudu kullanıyoruz.. rar a -v100M Netinternet-Filmi.rar Netinternet-Filmi.avi burada -v100M parametresi 100Mb boyutunda eşit partlar halinde dosyayı part part böleceğini göstermekte.. eğer büyük M harfi yerine büyük K harfi yada G harfi kullansaydık Kilobyte yada Gigabyte olarak partlara ayıracaktı.. bir diğer sık sorulan soru ise rar dosyasına şifre vermektir. Bu işlem için -p parametresini kullanıyoruz.. hemen örnek bir kod yapalım rar a -p Netinternet-Filmi.rar Netinternet-Filmi.avi Komudu yazdıktan sonra sıkıştırma işlemi başlamadan önce direk olarak şifre ne olacak diye bir soru soracaktır... bunu partlara bölünmiş bir dosya için kullanacak olursakta rar a -v100M -p Netinternet-Filmi.rar Netinternet-Filmi.avi bu komudu girmemiz gerekir. Kolay gelsin.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! NOT: Lütfen destek için forumlarımızı kullanın PM atmayın üzgünüm ama özel ilgilenemem kendi müşterilerimle zor ilgileniyorum 8) |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |