| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| Savunduğum sadece makinalar sabit ve hareketsiz duruyor ise, soğutma sistemlerine zarar verecek herhangi bir ekstra durum yoksa örneğin kasaların birbirine çok yapıştırılması durumunda yeterli hava sirkülasyonun sağlanamaması durumu gibi. Sunucuların üst üste yan yana durmasında herhangi bir sakınca yoktur fikrindeyim. Aynı zamanda dediğiniz gibi düşündüğümüzde bi kabinete maksimum 4 tower kasa sığar buda hem sizin hemde dc anlamında ekonomik olmayacağı gibi yersıkıntısına neden olur. Ekstradan sunucuların üst üste durması durumunda verimde ne gibi bir düşüş olabileceğini düşünmektesiniz? Bence burdaki önemli olan nokta sunucuların ne kadar üst üste olduğu değil bulundukları konumda ne kadar sabit durumda olduklarıdır. Saygılar. |
| ||||
| Alıntı:
İyinette bir konuda gördüğüm sunuculara benziyor bunlar.Onlar da ankara ostimde barınıyordu.Orada yazdım burada tekrar yazıyorum. Sunucuların performansını etkileyen faktörlerden birisi de basınçtır. Sunucuların veya iki bilgisayarın üst üste konulmaması gerektiği sanırım bir tek bizim milletimiz tarafından bilinmiyor.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| Bi aralar bunun gibi bir resmi The Planet'in forumlarında koymuşlardı. Adamlar resmen dalga geçmişlerdi çok iyi hatırlıyorum. CaLViN'in dediği gibi kasaların üstüste durması kadar saçma bir durum yoktur. Öncelikle metal yapılar olduğu için birbirleri arasında ısı alışverişi mutlaka olacaktır. Diğer taraftan kasalar hep aynı yönde olduğu için kasa içerisindeki fanlardan çıkan hava diğer sunucuların performansını negatif yönde etkileyecektir. Ayrıca bilirsinizki Verimerkezlerinde deprem için mutlaka önlem alınması gerekir. Burada bırakın kabinetin duvara sabitlenmesi henüz içerisindeki raflar bile dalga geçilircesine kaldırılmıştır. İlginçtir rack tipi sunucuların koyulabileceği bir kabinet içerisine sevgili Global DC 1 yada 2 Tower sunucu koyması gerekirken bu sayıyı abartark 5-6 ya çıkarmış. Bu arada Ankaradaki en sorunlu hat o noktadan geçmektedir. Bizim evimizde, işyerimizde bu noktya yakın olduğu için bizzat biliyorum. 10 Mbit Metro Ethernet performansını bile tam olarak alamıyorsunuz. Daima kazı çalışmaları, TTNET hat yenileme çalışmaları nedeniyle hat mutlaka kesintiye uğruyor ![]()
__________________ halid-can! |
| ||||
| Öncelikle Şunu söylememde fayda var globalle çalışanlar bu tarz konulara globalin müdehale etmediğini bilirler. Yani kabinden rafların çıkarılması tamamen benim isteğim dahilinde olan bi durum, artı olarak bu eleştirileride yapıcı olarak düşünüp, sunucuları tekrar 2. bir kabinette düzenlicem ve resminide tekrar yayınlıcam ![]() Sonuncu olarak hat kesintisi ttnet omurgasında sizin orda ne şekilde oluyor bilmiyorum ama daha önce sistemnette felakete uğrayan biri olarak burda 28 gündür hattımın sn gitmediğini bilerek bu görüşüne katılmadığımı, aynı zamanda dc de ülker holdingin tüm sistemlerinin aktığı makinalarının olduğunu hatta hatta hattın 30 dk kesilmesin durumunda bizim hayal bile edemeyeceğimiz 0000 larda para kayıplarının olacağını fabrikalarının bütün üretimlerinin vs duracağını düşünebiliriz. Bu sebeple hattınla muhtemelen globalin kullandığı hat arasında bir farklılık söz konusu olması gerekli. Saygılar. |
| |||
| Bilgilerin yanlış dostum. Ülker'in sunucuları İstanbul TeleTek verimerkezinde barınıyor. Fulyada hatta... O binada Natro, Grid vs. hepsi var. Global DC'ye lafım yok. Sadece oradaki hattın problemli olduğnu belirtiyorum.
| ||||
| Bilgilerini tazelemen gerekli bu dc 6 aydır ostimde kurulu yani 6 ay önce nerde barındığını bilmiyorum ama şu anda global dc. + globaldc ve teletek aynı firmalar. teletek işin teknik kısmını global işin pazarlama ve marka kısmını üstleniyor. İkiside ülker holding kuruluşu ip lokasyonumu kontrol et benimkide teletek çıkar ama makinalarımın tam olarak nerde olduğunu ben biliyorum![]() 91.93.128.119 Saygılar. |
| |||
| Global DC 1 senedir var orada. yada benim yanlışım var. olabilirde... ama teletek işin özü. teletek'in danışmanı ve dc yöneticisini bizzat tanıyorum. herneyse... zengin züğürt mevzusuna döndü..
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |