| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| Global Dc - Ostim Ankara Selam, Öncelikle bu yazım reklam amaçlı olmayıp sadece Türkiye standartlarında da dc hizmetlerinin giderek kaliteli olmaya başladığını bu sebeplede alternatifler arayan kişilerin tercih sıralamasına girebileceğini düşündüğüm için yayınlamaktayım. Peşinen belirtiyim, 11 makinam şu anda burda barındırılmaktadır. Global Dc - Ostim Ankara Teletek markasıylada faaliyette olan firma kısa bir google araştırmasının ardından anlaşılacağı üzere ülker holding İştirak şirketlerinden biridir. (bu arada Ülker markasınıda hem severim hem sempati duyarım, yaptıkları her işi hakkıyla yaptıklarına inanıyorum) Ülker grubu şirketlerinden olması sebebiyle tüm alt yapı ve sistem ayarları nerdeyse müthişe yakın derecede özen gösterilerek ve para harcanarak yapılmış gözüküyor. İlk olarak Başkent Tv nin yanında bulunan iki katlı ofislerine girdiğinizde standart bir dc imajı oluşturuyor. Ancak bu bölümde çayınızı içtikten ve tanıştıktan sonra dc ye giden her adımda biraz daha heyecan duymaya başlıyorsunuz. Öncelikle Konteyner içindeki dizel jenaratörü gördüğünüzde oldukça büyükmüş diye bi kaç kere bakmanız içten bile değil. Güvenlik baya bi kamera takılarak gerçekleştirilmiş, dc ye giriş yaptığınızda solda gayet abartı büyük bir ofis bölümü sağda dcye kartlı giriş yapabileceğiniz bir kapıdan geçtikten sonra yine aşırı büyü bir bölümle karşılaşılmakta. Ölçmedim ama 320 mt2 sadece dc alanı. Müthiş düzenlenmiş bir dc bölümü karşınızda raf sistemi diye bişey yok tamamı kabinetlerden oluşuyor. elektrik ve diğer kablolama zeminin altından bırakılmış yarım metre civarında boşluktan geçiyor, bu durumda zemin çelik konsturuksiyon oluştuğunu anlmış oluyoruz. yine oldukça abartılı 2 adet ups sağ tarafta bulunuyor. Klima sistemi 320000 btu luk klimalarla gerçekleştiliyor zeminden ve tavandan vuran soğuk hava benim gibi dcde 3-4 saat geçirirseniz kanınızın ciddi bi şekilde kristalize olmasına sebep oluyor Hatta ilk başta sizi büyüleyen bu klima sistemi, bi süre sonra isyana neden oluyor (ulan dondum filan diye tepkilere neden oluyor ) Yangın söndürme sistemi gazlı sistemle gerçekleştiriliyor. Direk olarak anlaşılan adamlar iyi para yakmış diyorsunuz sanırım 15 milyon usd cik yakmışlardır orası için. Bunun haricinde personellerinin yaklaşımı, sıcakkanlılığı vs baya bir etkiliyor insanları. Dc fiyatlandırması oldukça cazip. Dedicated olarak çalışma prensipleri bulunmuyor co location yapabiliyorsunuz. Açıkcası çalıştığım okadar rezalet yurtiçi ve yurtdışı firmadan sonra burası resmen mükafat gibi geldi. Aynı zamanda aşağıdaki linktede çeşitli yorum ve resimere erişebilirsiniz. Hayırlı Olsun... Global İletişim - Ostim Ankara (Resimler) - Webmaster Forum & Webmaster Okulu
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
| ||||
| İstanbulda Grid'in olduğu binada da hizmet veriyorlar... |
| ||||
| Natro zaten Gridin içindeki kafesden hizmet veriyor |
| |||
| Ben bizzat gittim Globalin ostimdeki yerine, 1mbps lik bir hattın ne kadar trafiğe denk geldiğini sorduğumda yaklaşık 5-6 farklı cevap aldım, ama datacenter hakkaten güzel, tamamen rack var, acıkta pc göremezsiniz, Atxler bile rackelrin içerisine koyulmuş. Çalışmayı düşünüyordum taki 1mps için 100 gb trafik diyene kadar ![]()
__________________ |
| ||||
ordaki kişiler dedicated yada colocation pazarını tam bilmiyorlar (yani gidip 1 mbit hat istiyorum derseniz verirler ama aylık bandım nekadar derseniz bilmeyebilirler, çünki asıl amaçları bu pazarlara çalışmak değil) ordaki dcde aslında istanbuldaki dclerinden yönetiliyor. O sebeple 1 mbit hattın nekadar band yaptığını bilmemeleri bundan kaynaklanıyor. Ama yinede dediğim gibi globali altyapı konusunda tek geçerim. Profesyonelseniz ve para benim için hizmet kalitesinden çok daha mühim değil, sorun yaşamayım 3 kuruş daha fazla öderim derseniz kafanız rahat eder globalde. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |