VPS-VDS » Virtuozzo

Neden Virtuozzo?

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Hosting ve Network » VPS-VDS » Virtuozzo
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 25.02.08, 12:16 AM
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 5012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Neden Virtuozzo?

Yazılım tabanlı sanallaştırmada sistem kaynakları gereksiz yere harcanmaz.

Her bir sanal ortam için garanti ve maksimum cpu limitleri, garanti ve maksimum bellek limitleri, maksimum hat limiti ayarlanabilir.

Hiçbir sanal ortam diğer ortamın hakkını gasp edemez.

Sistem yöneticisi hangi sanal ortamda ne çalıştığı bilgisini görebilir ve müdahale edebilir.

Müşteriler kendi ip adresleri üzerinde sanal ortamları kapalı olsa bile çalışan panelleri aracılığı ile sanal ortamı yeniden başlatabilir, sanal ortamı kapatabilir, açabilir, yedekleyebilir, yedeği geri alabilir.

Hatta aynı panel yardımı ile sistemi ilk günkü haline getirebilir (OS-Reinstall).

Müşteri sistem yöneticisine hiç ulaşma gereği duymadan bu işlemleri gerçekleştirir.

Ana sistemde kurulu olan bir antivirus yazılımı tüm sanal ortamları da korumaktadır.

Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir.

Kontrol panelleri bu tür sanal ortamlar için daha düşük fiyatlarla lisanslandırma yapmaktadır.

Bir sanal ortam oluşturmak hazır işletim sistemi ve application templateler sayesinde çok kısa sürelerde hazırlanmaktadır.

Bir sistem çalışırken bellek, cpu limiti, disk limiti ve neredeyse tüm ayarları değiştirilebilirsiniz.

Müşterinizin işlemlerini kesmeden yapacağınız bu ayarlar sayesinde yüksek uptime süreleri olmaktadır.

Her bir müşterinin anlık işlemci, bellek ve trafik kullanımını izleyebilirsiniz. Hazırladığınız bir sanal ortamdan defalarca klon yapabilirsiniz.

Aynı sisteme sahip iki ana makine arasında migrate yöntemi ile kolayca taşıma işlemi yapabilirsiniz. (hatta taşırken vps bile kapanmaz)

Başka bir gerçek sunucudan sanal ortama migrate yapılarak bilgiler alınabilir.

Bir yönetim paneli ile tüm ana makinelerinizi yönetebilirsiniz.

Ana sunucu üzerinde yapılan tüm işletim sistemi güncellemeleri sanal ortamlar için de yapılmış olacaktır.

Böylece tek tek güncelleme işlemi yapılamayacak ve herkes güncel bir işletim sistemine sahip olacaktır.

Her bir ana sunucuya 1000 adete kadar sanal ortam oluşturma lisansı vardır. Yani sistem kaynakları akıllıca paylaştırılırsa lisans ücreti ödediğiniz kadar sanal ortama sahip olabilirsiniz.

Lisanslı bir yazılım kullandığınız için herhangi bir problem anında çok kısa sürelerde yardım alabilirsiniz.

Virtuozzo apiler sayesinde ister kendiniz kodlama yapabilir isterseniz hazır hosting yönetim panelleri ile vps açmak vb işlemler yapabilirsiniz.

Virtuozzo sanal ortamlar için makine ismini (hostname) i anında değiştirebilir, sanal ortamın network browsing özelliğini açıp kapayabilirsiniz. Müşterilerinizin makinelerindeki DNS sunucuları ve ip adreslerini dışarıdan değiştirebilirsiniz.

VMware ve türevi yüklü bir makine çalışırken ani elektrik kesildiğinde veya sunucu gidip geldiğinde sanal makine config dosyaları ve disk dosyaları zarar görebilirken virtuozzo da bu risk 0 a yakındır.

Aklıma geldikce diğer artılarından bahsederim...

Karşılaştırmalar:

HyperVM, openvz çekirdeği ve xen kullanabilmektedir. Ancak burada şu ortaya çıkıyor. OpenVZ, Swsoft (şimdiki Parallels) tarafından desteklenen bir açık kaynak kodlu yazılımdır. OpenVZ de open source mantığının nimetlerinden faydalanıp gerekli geri beslemeyi alıp kendi ürünlerinde yani Virtuozzo da kullanmaktadır. O zaman HyperVM-OpenVZ ikilisi çok güvenilir olmuyor. Zira Parallels'in ar-ge si gibi kalıyorlar. O nedenle eğer HyperVM i xen ile kullanacaksanız, işte o zaman gerçeken anlam kazanıyor. Xen, Intel'in başını çektiği birçok firmanın birlikte kurduğu bir birlikteliğin ürünü. Yeni nesil Intel işlemcilerde bulunan VT desteğini kullanarak işlemci seviyesinde sanallaştırma yapılıyor. Ayrıca güzel bir özelliği de swap kullanabilmeniz (openvz de swap yok). O nedenle HyperVM eğer Xen ile beraber kullanılıyor ise bence de iyi bir alternatif.

Ama Virtuozzo vps hosting için bence şu anda alternasifsiz tek seçim. Yeni SLM desteği sayesinde çok tutarlı ve stabil bir sınırlandırma yapıyor. Ağ trafiğine fair queue (adil kuyruk) ile trafiği dağıtması, disklerdeki inode sayısına kadar sınırlayabilmesi, CPU sınırlandırmasındaki kabiliyeti, gerektiğinde vpslere izin verilenden fazlasını vererek (eğer boşta kaynak varsa) vps kullanıcısını rahatlatabilmesi , arayüzleri, template mantığı ile sunuculara program kurabilmeniz, tek tıkla vpslere bağlanabilmeniz, efektif yedekleme sistemi (lazım olanı yedekler sadece), vz4 ile beraber gelen sanal network ile aynı sanal ortama birden fazla network kurabilme... Yazmakla bitmez kısacası. Hem kullanıcı için, hem de satıcı için büyük kolaylık.

Ayrıca Vmware Virtuozzo kıyaslarsak ki kıyası çok doğru değil bence. Vmware hosting için değil daha farklı uygulamalar için, özellikle masaüstü uygulamaları içn geliştirilmiş bir yazılım. O nedenle vps hosting konusunda Vmware i yarıştırmak bence Vmware e haksızlık. Yani yazılım kötü değil asla. Hatta çok iyi. Ancak şu an için hedefi bizim odak noktamız ile aynı değil.

Karma şekilde alıntı yapılmıştır. ve biraz düzenlemeler yapılmıştır.
  #2 (permalink)  
Alt 25.02.08, 11:05 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
makdeniz is on a distinguished road
Neden Virtuozzo diyenlerin okuması gereken güzel bir döküman olmuş...
Ellerinize sağlık Osman bey
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 25.02.08, 11:30 PM
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 5012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Bana ait değil ama :p

Yinede teşekkürler.
  #4 (permalink)  
Alt 21.03.08, 01:23 PM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
CaNeRiuM is on a distinguished road
CaNeRiuM - MSN üzeri Mesaj gönder
çok güzel döküman
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #5 (permalink)  
Alt 25.03.08, 11:09 AM
Celeron

Tecrübe Puanı: 1
cculha is on a distinguished road
cculha - MSN üzeri Mesaj gönder
Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir.

Burayı anlayamadım? Ardından da :

Her bir ana sunucuya 1000 adete kadar sanal ortam oluşturma lisansı vardır. Yani sistem kaynakları akıllıca paylaştırılırsa lisans ücreti ödediğiniz kadar sanal ortama sahip olabilirsiniz.

Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.?

Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz?
  #6 (permalink)  
Alt 25.03.08, 01:09 PM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
--------------------------------------------
Yani, oluşturduğunuz VPS'lerde sıfır işletim sistemi kullanılmamaktadır. Bu yüzden sadece ana sunucudaki işletim sistemine lisans ücreti ödersiniz, VPS'ler ücretsiz olacaktır.

Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.?
Evet ta kendisi.

Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz?
Evet. Extra windows lisans bedeli ödemeden limitinizin izin verdiği sayıda VPS açabilirsiniz. ANCAK, Virtuozzo 3.x sürümlerinde windows vpsler için Terminal Server satın almanız gerekiyordu ayrıca. 4.x sürümde bunu kaldırmışlar, 10 terminal server lisansının xxx dolar olduğunu düşünürsek, çok güzel olmuş..

RAHMETLİ DE HACKLERDİ
TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS
SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
  #7 (permalink)  
Alt 25.03.08, 11:09 PM
Celeron

Anladım. Virtuozzo nun fiyatının pahalı olmasının sırrı da burada ortaya çıkıyor sanırım. Windows dağıtımı yapılacaksa tek çözüm virtuozzo veya aynı olayı sağlayan varsa başka yazılım.
  #8 (permalink)  
Alt 25.03.08, 11:37 PM
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
aslında, Windows bölümlendirmenin en iyi hali, XEN kullanmak bana göre.

RAHMETLİ DE HACKLERDİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
  #9 (permalink)  
Alt 08.04.08, 06:07 PM
Celeron

Bana kalırsa stabilite açısından XEN taş gibi duruyor. Tıpkı vmware gibi bölüyor. Hatta buna örnek VPC programı bile verilebilir. Fakat satıcı açısından düşünürsek OpenvZ daha karlı bir yatırım gibi duruyor.
  #10 (permalink)  
Alt 08.04.08, 08:33 PM
FULL DESTEK SUNUCULAR

Evet ama openVZ ile windows bölemezsiniz..

RAHMETLİ DE HACKLERDİ

« VPS Kullanımı | - »

Seçenekler
Stil