| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Neden Virtuozzo diyenlerin okuması gereken güzel bir döküman olmuş... Ellerinize sağlık Osman bey |
| |||
| çok güzel döküman |
| |||
| Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir. Burayı anlayamadım? Ardından da : Her bir ana sunucuya 1000 adete kadar sanal ortam oluşturma lisansı vardır. Yani sistem kaynakları akıllıca paylaştırılırsa lisans ücreti ödediğiniz kadar sanal ortama sahip olabilirsiniz. Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.? Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz? |
| ||||
| Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir. -------------------------------------------- Yani, oluşturduğunuz VPS'lerde sıfır işletim sistemi kullanılmamaktadır. Bu yüzden sadece ana sunucudaki işletim sistemine lisans ücreti ödersiniz, VPS'ler ücretsiz olacaktır. Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.? -------------------------------------------- Evet ta kendisi. Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz? -------------------------------------------- Evet. Extra windows lisans bedeli ödemeden limitinizin izin verdiği sayıda VPS açabilirsiniz. ANCAK, Virtuozzo 3.x sürümlerinde windows vpsler için Terminal Server satın almanız gerekiyordu ayrıca. 4.x sürümde bunu kaldırmışlar, 10 terminal server lisansının xxx dolar olduğunu düşünürsek, çok güzel olmuş..
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| |||
| Anladım. Virtuozzo nun fiyatının pahalı olmasının sırrı da burada ortaya çıkıyor sanırım. Windows dağıtımı yapılacaksa tek çözüm virtuozzo veya aynı olayı sağlayan varsa başka yazılım. |
| ||||
| aslında, Windows bölümlendirmenin en iyi hali, XEN kullanmak bana göre.
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| |||
| Bana kalırsa stabilite açısından XEN taş gibi duruyor. Tıpkı vmware gibi bölüyor. Hatta buna örnek VPC programı bile verilebilir. Fakat satıcı açısından düşünürsek OpenvZ daha karlı bir yatırım gibi duruyor. |
| ||||
| Evet ama openVZ ile windows bölemezsiniz..
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |