| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| VMWare Vps Hatası
Merhaba, Çift Hdd'li bir vps sunucum var. Bunun d diskinde bulunan hatalar durup dururken aşağıdaki gibi bir hata vermektekdi, akabinde vmware ekranı kapanıyor ve sunucuya restart atmadan açılmıyordu, aynı zamanda d diski kayboluyordu. Code: Operation on file "d:\vps\vpsindosyayolu\Windows Server 2003 Standard Edition.vmdk" failed (Data error (cyclic redundancy check)). Choose Retry to attempt the operation again. Choose Abort to terminate this session. Choose Continue to forward the error to the guest operating system. Akabinde d diskini değiştirdik ve bir adet samsung sata2 disk taktık. Sunucuda bir adet Seageta ve bir adet Samsung disk bulunmakta şuan. Neyse d diskine vps kurmaya çalışırken üsteki hatayı alıyordum ve son çare olarak ana sunucuyu formatladım fakat, formattan sonra vps kurarken yine yukarıdaki hatayı almaya başladım. C diskinde vps i kurup d ye taşıyordum hatayı kaldırıyordum fakat son 2 gündür. D diskinde olan bir vps o hatayı veriyor iletişimi kapanıyor reset atınca düzeliyor. Sizce hatanın kaynağı ve çözüm yolu nedir ?
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
|
(Data error (cyclic redundancy check)) Hala diskle ilgili bir hata var. Belki de problem değiştirmediğin C diskindeydi? Kabaca çözüm olarak şunu sunabilirim; * "chkdsk /f" yaparak diski hatalara karşı taramayla başlayabilirsin. * Sistem şunu dedikten sonra restart atıp chkdisk'in bitmesini beklemelisin "Birim bir başka işlem tarafından kullanımda olduğundan Chkdsk çalıştırılamıyor. Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin denetlenmesini zamanlamak ister misiniz ? (E/H)" Hata devam ediyorsa diğer diski de sıfır bir diskle değiştirip komple sistemi yeniden kurmanı tavsiye ederim.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
S.M.A.R.T sistemi gibi gözüküyor veya yanlış anlamışsam şu da olabilir fsck yap sonra snapshotları sil düzelcektir msn@expobilisim.com eklersen yardımcı olabilirim. En kötü ihtimalle server yönetim sayfası varsa kullandığın sürümde , VMware Server Konsolundan -> Host -> Settings -> Priority -> Snapshots remove bunu uygula Last edited by nbbh; 08.08.08 at 03:12. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |