| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
|
merhaba ben yeni bir vps aldım şuan 30 site var ve 50 site muhtemel olacak vps de - Intel® Core2 Quad Q6600 (4 Çekirdek) - 256 MB Ram - 40 GB HDD - 300 GB Trafik - 2 adet IP - cpanel 11 -tr lokasyon bu özellikler var acaba kaç site dayanır 3 site var hitli diğerlerine pek giren yok.önerilerinizi,yorumlarınızı bekliyorum. |
|
| ||||
| ||||
|
2 site bilemedin 3 veya taş çatlasa 5 türkiye ise maximum bu kadar sığar. Türk eli değmişse o makina 40 vps ye bölünmüştür tahminimce |
|
| ||||
| ||||
|
30 site bile dayanmaz belirli bir zamandan sonra. 256 ramli bir vps genellikle tek bir site barındırmak için kullanılır.VPS'e fazla yüklenme bence |
|
| ||||
| ||||
|
hımm 512 ram olsa dayanır mı sizce
|
|
| ||||
| ||||
|
512vps almıştım bir ara günlük 5k ve 1k siteyi kaldıramadı. wordpress sitelerdir.Eklenti vs. yoktur ama kaldırmamıştı. Eğer alabiliryorsan ufakta olsa 1gb'lık bir sunucu al daha iyi olur |
|
| ||||
| ||||
|
sitelerin çoğu joomla 512 ramde %33 Memory Used kullanıyor şuan vps 256 da ise 48.4 %
Son Düzenleme: Gardian; Tarih / Saat: 13.01.08 21:47. |
|
| ||||
| ||||
| Server load durum nedir peki ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Bir vps de önemli olan içindeki sitelerin dosya boyutları ve aldığı hittir. Bu özellikler ne kadar kaldırır diye birşey yok bu vps php ve mysql kullanan totalde belkide 1000 hit alan bir siteyi kaldırmaz ama html 5000 hitli bir siteyi kaldırabilir(tamamen örnektir). Onun için net bir sayı vermek imkansız. @Fesih hocam o makinede şu anda aktif çalışan 2 vps var diğer 3 vps benim test makinelerim. 2 vps'nin birisi Gökhan'a ait 256 ramli diğeri de 512 ramli bir başka arkadaşa ait Öneri ve görüşlerini yazacak arkadaşlar bu makineyi benim değilmiş gibi yazsınlar sevinirim. Objektif olmak iyidir |
|
| |||
| |||
|
Merak ettigim bir nokta var, makine 4 cekirdek islemci ve ram nasil 256 oluyor? genelde 256 ram yada 40 gb harddiske p4 bilemedin p3 makine verirler. cok abes olmus islemciyle ram orani bence |
|
| ||||
| ||||
|
iyi de 4 işlemci arkadaşa tahsis edilmiyor sistemi bölerken arkadaşa 4 çekirdekli işlemcinin 1 tanesini kullanmaya izin veriyoruz herkese 1 çekirdek hesaplayıp veriyoruz. Kendi kontrol paneline girip bakarsa orada işlemci olarak bir tane görecektir. Q6600 4 çekirdekli makine sistemin çalıştığı ana makinedir. Tüm sistem kaynakları vps'lere bölünmemiştir. Sanırım siz arkadaşa sunucu tahsis ettiğimizi düşündünüz. Biz sadece Sanal sunucu tahsis ettik.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |