WHM cPanel » WHM 2086

Disk kapasitesi doldu, hosttun başka bölüme aktarımı

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » WHM cPanel » WHM 2086
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 07.01.08, 10:51 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
mandalina is on a distinguished road
Disk kapasitesi doldu, hosttun başka bölüme aktarımı

Arkadaşlar selamlar, sunucu içerisinde home directory yapılandırmasını hosts şeklinde yaptım en başka partial lara bölerken bu bir sorun oluşturmadı.

Neyse sorunuma geleyim hosts directory içerisine hesapları açarken sorun yoktu belli bir yoğunluktan sonra farkettimki /usr/home içerisine açmaya başlamış hesapları ama buranın disk kapasite kısıtlıydı 20gb kadar, daha sonra buradan uyarılar aldım %97 disk space full şeklinde dolmuş yani, ama hosts içerisi boş, directory direk tüm kullanıcı haklarıyla birlikte /usr/home içinden /hosts içerisine nasıl hesap taşırım ssh dan taşımayı biliyorum ama bu durumda bir çok ayar değşikliği yapmak gereki httpconfig v.s bu konuda whm içerisinde bir bölüm vardı bulamadım bilgi rica ediyorum.

Sorunumda çok güzel referans değeri taşıyor zannedersem

Selamlar.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 09.01.08, 03:17 AM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
mandalina is on a distinguished road
Buldum...

Arkadaşlar cevap gelmedi ama ben buldum whm içerisinde Rearrange Accounts bölümünden işlem yapabiiyorsunuz. Sunucu içerisinde daha önceden tanımlanmış ek dizinler bu alanda listeleniyor. Bu dizinlerden birine hesabı taşıyabiliyorsunuz. Ama burdaki dikkat edilmesi gereken bir konu var, joomla yada benzeri cms sistemlerinizde, sitenin çalıştığı yer doğal olarak değişiyor yani /home/siteadi/public_html/ iken örnek veriyorum usr dizini altında home aktardınız şu şekilde oluyoru. /usr/home/public_html/ olarak cms içerisinden gerekli ayarları konfigre etmek gerekli..

Kolaylıklar dilerim

Konu mandalina tarafından (09.01.08 Saat 03:18 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: imla hatası
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil