| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Listeleme iptali
Merhabalar ftp ye dosya atınca misal.. Index of /
bunu direct admindeki gibi 404 hatası döndürsün istiyorum nasıl yapabilirim? site bazlı istemiyorum tüm sitelerde index yoksa listemesin 404 döndürsün şimdiden teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
Belirttiğin isteğin teknik adı directory listening dir, bu şekilde aratmanız daha verimli sonuçlar almanıza yardımcı olur. Windowsta IIS den siteye ait directory listenin yetkisini kaldırmanız yeterli oluyor. Ancak talep ettiğiniz işlem linuxda kuvvetle muhtemelen .htacces içine yerleştirmeniz gereken bir satırlık kodla çözülecektir. Yine whmden default skelation içinden standart bir default sayfa oluşturup, sunucuda oluşturulan tüm domainlere belirttiğiniz index sayfasının atılmasını saylayabilirsiniz. Örn. yapım aşamasına vb. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
teşekkürler Linux Centos 5 kullanıyorum acaba ssh komutları vermeniz mümkün mü? |
|
| ||||
| ||||
| ssh komutları derken? tam olarak istediğiniz komutların listesi gibi bişeymidir? Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
evet bu listelemeyi engelliyip misal hata.htmli gösterelim diyorum bunun için yapmam gereken işlemler neler ssh üzerinden sonuçta sitenin bulunduğu klasöre atsam listelenmiycek ama her hesap açtığımda bunu yapmak zorunda kalacağım.
|
|
| ||||
| ||||
| ssh da pico /etc/httpd/conf/httpd.conf yap. karşına açılınca orada sitenle ilgili yerde aşağıdaki satırı bul <Directory /klasoradi onun hemen sonrasındaki satırda yazan: Options Indexes FollowSymLinks satırını Options -Indexes FollowSymLinks haline dönüştür. ctrl+x ile kaydet ve çık. akabinde apache restart yapmalısın. .htaccess ile de yapılabiliyor. bunun için de site içinde .htaccess dosyası oluşturup IndexIgnore * satırını eklemeniz gerekiyor. Quote:
yazdığım bu yanıtı aynen arkadaşın söylediği gibi aratıp buldum. |
|
| ||||
| ||||
|
güzel paylaşım, teşekkürler. Saygılar.
|
| |||
| |||
|
<Directory "/"> Options All AllowOverride All </Directory> <Directory "/usr/local/apache/htdocs"> Options Includes -Indexes FollowSymLinks AllowOverride None Order allow,deny Allow from all </Directory> şeklinde yaptım restart attım olmadı reboot attım gene olmadı ![]() ( bu arada ilginiz için teşekkürler ) |
|
| ||||
| ||||
| <Directory /kullanıcı adın ile ilgili klasör adı orneğin <Directory /home/kullanıcıadın/public_html gibi bir satır yok mu o siteye özel? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |