| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba Cpanel Reseller Kullanıyorum resellerde bir tane forum sitesi var forum sitesi sık sık işlemci aşımı sebebiyle admin tarafından suspend ediliyor. Benim resellerimde 15 civarı site var. Merak ettiğim konu ise şu: işlemci kullanım oranı hesaplanırken toplam işlemci kullanım oranı Bölü Resellerdeki site sayısı diyemi hesaplanır? Yoksa belli sabit bir limit mi var bilmem anlatabildim mi yani benim resellerimdeki site sayısı ne kadar çok olursa işlemci kullanım oranım o kadar düşük ne kadarda az olursa site başına düşen işlemci kullanım oranımda o kadar yüksek mi olur ??? yoksa site sayısı işlemci kullanım oranını etkilemiyor mu?
|
|
| ||||
| ||||
![]() Sanırım bu konuda kafanız biraz karışmış. Sitenizin aşırı işlemci kullanımı dolayısıyla kapatılması, size tanınmış bir cpu kullanım hakkını aştığınız için değildir. Bazen sitelere gelen saldırılar yada sitelerin içerisindeki yazılımlarda aşırı döngü sql dosyasının büyüklüğü yada hatalı kod vb nedenlerle sunucu işlemcisini aşırı zorlarlar bu sebeple de sunucu sahipleri, (ki bunlar shared sunucu olduğu için bir sitenin yoğunluğu diğer siteleri etkiler) diğer siteler etkilenmesin diye aşırı işlemci kullanan siteleri durdururlar. Bu durumda problem sitenizde, kodlarınızda olabileceği gibi sunucu bazında da bir sorun olabilir. Örn küçük kapasiteli bir işlemci ile sunucu oluşturulmuşsa ve sunucuda işlemcinin kaldırabileceğinin üzerinde bir site barınma durumu söz konusuysa sitenize biraz yoğun istek gelmeye başladığında da cpu aşırı ısınabilir. Kısaca ve özetle cpu aşırı kullanım sorunu size tanınmış bir hakkın aşılması olmayıp (yada size böyle bir hak tanınmamış olup) sunucu sahibinin insiyatifiyle diğer sitelerin mutsuz olmasını önlemek için sitenizin durdurulması gibi bir durumdur. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| ||||
| ||||
|
Teşekkürler baracuda
|
|
| ||||
| ||||
|
Shared hostinglerde limit vardır ve genellikle "Bir hesap işlemcinin %25'ini 90 saniye boyunca meşgul ederse o hesap durdurulur" şeklindedir. ( kaynak: hostqator.com ) Bunların işlemcileri celeron ya da p4 değil xeon falan gibi yüksek işlemcilerdir. yani bir hesap -baracuda nın dediği gibi- o işlemcinin %25 ini meşgul edebiliyorsa ya büyük bir yazılımsal sorun vardır ya da saldırı vardır. durdurulması doğaldır. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |