WHM cPanel » WHM 2086

Cpanel Resellerde CPU Aşımı Hesaplaması ???

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » WHM cPanel » WHM 2086

Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 19.08.08, 09:21
skystar's Avatar
Sempron

skystar is on a distinguished road
Send a message via ICQ to skystar
Unhappy Cpanel Resellerde CPU Aşımı Hesaplaması ???

Merhaba Cpanel Reseller Kullanıyorum resellerde bir tane forum sitesi var forum sitesi sık sık işlemci aşımı sebebiyle admin tarafından suspend ediliyor. Benim resellerimde 15 civarı site var. Merak ettiğim konu ise şu: işlemci kullanım oranı hesaplanırken toplam işlemci kullanım oranı Bölü Resellerdeki site sayısı diyemi hesaplanır? Yoksa belli sabit bir limit mi var bilmem anlatabildim mi yani benim resellerimdeki site sayısı ne kadar çok olursa işlemci kullanım oranım o kadar düşük ne kadarda az olursa site başına düşen işlemci kullanım oranımda o kadar yüksek mi olur ??? yoksa site sayısı işlemci kullanım oranını etkilemiyor mu?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 19.08.08, 12:51
baracuda's Avatar
SysAdmin

baracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond repute

Sanırım bu konuda kafanız biraz karışmış. Sitenizin aşırı işlemci kullanımı dolayısıyla kapatılması, size tanınmış bir cpu kullanım hakkını aştığınız için değildir.
Bazen sitelere gelen saldırılar yada sitelerin içerisindeki yazılımlarda aşırı döngü sql dosyasının büyüklüğü yada hatalı kod vb nedenlerle sunucu işlemcisini aşırı zorlarlar bu sebeple de sunucu sahipleri, (ki bunlar shared sunucu olduğu için bir sitenin yoğunluğu diğer siteleri etkiler) diğer siteler etkilenmesin diye aşırı işlemci kullanan siteleri durdururlar.

Bu durumda problem sitenizde, kodlarınızda olabileceği gibi sunucu bazında da bir sorun olabilir. Örn küçük kapasiteli bir işlemci ile sunucu oluşturulmuşsa ve sunucuda işlemcinin kaldırabileceğinin üzerinde bir site barınma durumu söz konusuysa sitenize biraz yoğun istek gelmeye başladığında da cpu aşırı ısınabilir.

Kısaca ve özetle cpu aşırı kullanım sorunu size tanınmış bir hakkın aşılması olmayıp (yada size böyle bir hak tanınmamış olup) sunucu sahibinin insiyatifiyle diğer sitelerin mutsuz olmasını önlemek için sitenizin durdurulması gibi bir durumdur.

Saygılar.
Old 23.08.08, 02:58
skystar's Avatar
Sempron

skystar is on a distinguished road
Send a message via ICQ to skystar
Teşekkürler baracuda
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 27.10.08, 07:34
Cedric's Avatar
WHM VIP Member

Cedric is on a distinguished road
Shared hostinglerde limit vardır ve genellikle "Bir hesap işlemcinin %25'ini 90 saniye boyunca meşgul ederse o hesap durdurulur" şeklindedir.
( kaynak: hostqator.com )

Bunların işlemcileri celeron ya da p4 değil xeon falan gibi yüksek işlemcilerdir. yani bir hesap -baracuda nın dediği gibi- o işlemcinin %25 ini meşgul edebiliyorsa ya büyük bir yazılımsal sorun vardır ya da saldırı vardır. durdurulması doğaldır.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules