| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| NS Ayarlarim Dogru mu acaba?
Selamlar, simdi 5 adet ip var elimde bunlara sirasiyla 1 -2 -3 -4 -5 diyelim mesela, 1. ip shared ama 2. ip de ns2.benimhostsirketim.com seklinde kullaniliyor. Ben 2. ip mi reseller müsterime verebilirmiyim yoksa direk 3. ip'yi mi vermemi önerirsiniz? Diyelim ki verdim; bu vatandas kendi nameserverlarini olustturdu ve söyle degerler verdi; ns1.onunhostsirketi.com : 2. ip ns2.onunhostsirketi.com : 1.ip burada ns2 (ns2.onunhostsirketi.com) degerine 1) 1. ip (shared) yi mi yazacak? 2) yoksa tam tersini yapip ns1'e mi yazacak? (ns1: 1.ip - ns2: 2.ip) 3) yoksa hic mi ns2'ye deger atamayacak 1 ip hakki oldugu icin? |
|
| |||
| |||
|
fark etmez tüm sunucuyu tek ip üzerindede tutabilirsin, herkese ayri ayri ip adreside verebilirsin. Ayni ip adresi ayri ayri verdigin zaman sunucunun hizindan biseyde kesilmez tüm sunucuyu tek ip üzerinde tutsanda hizdan bisey kesilmez. Önerilen. kendi müsterilerini ayri ip adresinde reseller hesaplarini ayri ip adresinde tut. ör reseller1.com icin ns1.reseller1.com 11.111.11.11 ns2.reseller1.com 11.111.11.11 ör reseller2.com icin ns1.reseller2.com 11.111.11.11 ns2.reseller2.com 11.111.11.11 yani her iki dns icinde ayni ip adresini verdik 2 ip adresi vermeye gerek yok. Ayni sekilde domain panelinden her iki dns adresinede ayni ip adresini tanitirsin sorun teskil etmez. Önemli olan 1 dns adresidir. 2. dns adresi alternatiftir |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |