| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| BlueHost CPU problemi (wordpress)
Pek cok yer dolastiktan sonra BlueHost ilac gibi gelmisti.. Quote:
Fakat son zamanlarda sikca hata ekrani cikmaya basladi. mysql_slow_queries altindaki loglarda, arama isleminin sorgusu cokca geciyordu. Bunun üzerine wp-includes/query.php deki sorguyu olusturan fonksiyonu sadece basliklarda aramasi icin düzenledim. Hata sayisi azaldi ancak yine de hata vermeye devam ediyor. Bilgi olarak vereyim: 9-10 tane wordpress sitesi, 1 tane phpBB ve biriki tane de bosta domain var. wp.lerden birisinin günlük hiti 3000, digeri 900 civari, digerler kalan ise 80-100ü gecmiyor. Sorun daha cok hangisinde olabilir; wp'de mi?, Bluehost'un CPU kullandirma azliginda mi? Site sayisinin artmasinda mi? |
|
| ||||
| ||||
|
genelde bu tarz firmalar cpu kullanimina kisitlama getiriyor dediginiz gibi mysql_slow_queries insani delirten bir durum bazi scriptlerde ama ne yazik ki yapilacak bir sey yok yani. Sanirim sizin bir üst kura atlama zamaniniz gelmis ![]() öte yandan yaptiginiz fonksiyon düzenlemeleri ile kasilmayi azaltabilirsiniz fakat ne zaman ne olacagi belli olmaz bunu yaparken baska yerden baska bir hata alip CPU da hic de bilemiyeceginiz bir artisa da neden olabilirsiniz. |
|
| |||
| |||
|
Hem belki birilerine faydasi olur diye hemde hata varsa baska göz daha rahat görebilir diye yazayim: Wordpress'in kurulu oldugu sitedeki /wp-includes/query.php dosyasinin 895.satiri itibariyle PHP Code: PHP Code: * * * @lowriderx yanitin icin tesekkür ederim. Bir üst kur derken kastin dedicated mi? öyle ise, "Kalite/Maliyet orani iyi olan bir host firmasi?" seklinde klasik bir soru sormam gerekecek galiba |
|
| |||
| |||
|
hostgator.com tavsiye ederim. Eger tek site ve cok hitin varsa yeterli CPU orani veriyorlar zaten |
|
| ||||
| ||||
|
yok illa ki dedicated olsun demiyorum. bir üst kur derken bluehost dan daha iyi bir firma bulabilirsin demistim. Bak mesela dexigner dan sonra san bir öneri de ben yapayim MediaTemple var yine gayet güzel firma yine degisik CPu seviyeleri secebiliyorsun ama cpanel falan degil kendi panelleri. ama fiyatlari biraz tuzlu gelebilir |
|
| |||
| |||
| Quote:
Onun haricinde yüksek hitlerde hemen mySQL servisleri yavasliyor.
|
|
| ||||
| ||||
|
anladim zaten mt'yi daha cok sitelerden güzel para kaldiranlar kullaniyor gözlemlerime göre |
|
| ||||
| ||||
| hostgator.com develt düsmani gibi müsterilerine dedicated satmak icin her dolabi ceviriyolar
__________________ cok kaygi cekme, mukadder olan olur, takdir olunan rizkin da sana gelir.[Hz Muhammed (S.A.V)] siir vardir ki, hikmettir. Beyân vardir ki, büyüdür.[Hz Muhammed (S.A.V)] Kim, bir zümreye benzemeye calisirsa, o, onlardandir.[Hz Muhammed (S.A.V)] Hikmetin basi, Allah korkusudur.[Hz Muhammed (S.A.V)] Elif Lam Mim. insanlar "inandik" deyip kurutlacaklarinimi sanirlar [Ankebut ,1] |
|
| |||
| |||
| Quote:
6-7 tane babalar gibi wp ve joomla calisiyor hic tek mail yada uyari vs gelmedi |
|
| |||
| |||
|
Öncelikle, Bluehost'un ve Hostgator'un ikisinin de canli yardimi cok güzel. Bluehost canli yardimindaki arkadas mysql_slow_queries ve cpu_error dosyalari tek tek inceledi ve hatanin tam olarak neden kaynaklandigini söyledi (var olmayan bir avatar resmini cagirmaya calistigi esnada bir de diger ziyaretler ve sorgularda olunca cpu limiti asma hatasi veriyormus) O yüzden öncelikle bluehost'un hakkini vermek lazim. Bununla birlikte bugün Bluhostta bulunan sitelerden birindeki problemden dolayi diger siteleri de durdumuslar. Ben o hatayi düzeltene kadar diger siteleri acsaniz vb.. dedim ama naza cektiler.. Bir iki hafta kadar önce wilcard deneme amacli bir hesap almistim hostgatordan, simdi bu olay olunca tümden tasiniyorum hostgator'a. insallah iyi olur. Hostgator tek domain icin databaseler dahil tasima islemini ücretsiz yaptigini söyledi ancak addon domainler icin durum böyle degilmis. SSH veya baska yollar baktim ancak cok da bilgim olmadigi icin yeniden tek tek kurup ftp ile ugrasmam gerekecek sanirim. Last edited by emremer; 06.03.08 at 06:18. Reason: düzeltme |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |