| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| windows plesk icin merak mail server kurulumu?
Arkadaslar sunucuma merak mail server kurmak istiyorum. suan sunucumda kontrol paneli yüklü degil.. Öncelikle merak mail server i mi yüklemem gerekiyor? Ardindan plesk kimi yüklemem gerekiyor? Merak Mail serverin webmaillini kullanmak istiyorum örnegin webmail.siteadi.com yazdiginda horde yerine icewarp web maillini gelmesini istiyorum. Arkadaslar genel bir kurulum ve bilgilendirme yaparsaniz sevinirim. |
|
| |||
| |||
|
Merhaba, Öncelikle dilerseniz IIS ve ayarlamalarini yaptiktan sonra PLESK windows sürümünü yükleyiniz. Pleskiniz aktif olduktan sonra merak mail server kurunuz lisanslamalar bittikten sonra Plesk adresinize http://ipadresi:8880 login olduktan sonra Server > Component management sekmesine basiniz. Webmail sekmesine basarak Horde IMP H3 (4.1.4) MailEnable Web Client (not installed) IceWarp Web Mail (not installed) MDaemon Mail Server (not installed) CommuniGate Pro (not installed) SmarterMail Server (not installed) hMailServer (not installed) MailEnable Standard 1.983 Ben bu sunucuda Mail enable kullandigim icin merak mail kurulmus olarak görünmüyor. tick kismi acik olacaktir nereyi aktif edicekseniz onu online edin " OK " basin. Sanirsam PLESK8.3 versionunda bug oldugundan dolayi tam hatirlamiyorum bir version yapiyordu. online etsende IIS den horde mail stop etmiyordu... Baslat > calistir > inetmgr " web sites " sekmesine basin orda horde mail stop layin hangi mail acacaksaniz orda yer alicaktir son kontrolü yapip baslatin iyi calismalar, Taha ciFTCi Last edited by akservers; 02.04.08 at 09:44. |
|
| |||
| |||
|
MailEnable ile bütün isinizi görebilirsiniz. Merak maile neden gerek duyuyorsunuz?
|
|
| |||
| |||
|
Merak mail daha karizmatik bir yapiya sahip herhalde |
|
| |||
| |||
| iyigeceler sunucumda hmail server var ben merak mail kurarsam burdaki eski mailler silinirmi ?
iyigeceler sunucumda hmail server var ben merak mail kurarsam burdaki eski mailler silinirmi ? veya hmail sevrdan aldigim yedeklmeyi merak maile yukleme yapabilirmiyim?
|
|
| |||
| |||
|
merak mail server kuracaksaniz söle bir iyice düsünün yasanan sorunlari bir arastirin lisansiniz yoksa yaklasmayin bile uyanin arkadaslar acigini bulmuslar uzak masa üstüne kadar erisiliyor kendine bir kullanici aciyor ve onunla baglaniyor. |
|
| ||||
| ||||
|
Selam Bencede merak mail server gayet gereksiz bisey, lisans parasinda degil sorun ama ayalamalar konusunda tam olarak vakif olamayabilirsiniz. Örnegin open relay basiniza dert olabilir veya mail enable daha cok kullanildigindan bu konudaki kaynaklarda daha cok bulunabilinir. Mail enable standart versiyonuyla herisinizi görebiliyorsunuz ben herzaman icin detayin daha cok sorun getirdigini savurunum yani nekadar cok özellik varsa o ünitelerden kaynakli olarak o kadar cok sorun cikabilme potansiyeli vardir. Mail serverdan beklediginiz nedir? mail almak yada göndermekmi yoksa admin panelin görünüsünün daha sik olmasimi ![]() Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |