| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Kendi Bilgisayarimi Server Yapmak
Merhabalar arkadaslar kendimi gelistirmek icin evimdeki bilgisayarimi server seklinde ayarlamak istiyorum sizce baslamak icin kendi bilgisayarimda calismak bana faydali olurmu yoksa hazir kurulu bir serverdami kendimi gelistirmeliyim Ubantu Server kurmayi düsünüyorum daha sonrada gerekli ne varsa ögrenip ugrasmak istiyorum Baslangic icin önerileriniz fikirleriniz nedir |
|
| |||
| |||
|
bence direk servere tepeden dalma. linuxu kendi makinene kur onda calis ilk olarakda mandrake suse benzeri bir dagitim kur onda biraz ilerle sonra server isine adim at yoksa ben gibi tirmalar durursun.
|
|
| |||
| |||
|
Evet su anda birtane makina var ama bende ona cok dalmak istemiyorum mantikli gelende o gibi geliyor Önerin icin tesekkürler. ileride kendi sistemimizi rahat yönetmek icin en alt düzeyden baslamak güzel olacak ozaman |
|
| ||||
| ||||
|
bence vps al aylik 30-40 ytl ye (türkiye kaynakli) 25-30 ytl yurtdisi kaynakli vps ler bulabilirsin. kendi bilgisayarini bunun icin gasp etme. Ama dersen ki ben önce linux ögrenecegim(cünkü linux bilmeden sunucu yönetimi olmaz) o zaman kendi makinene linux kurup ögrenmeye baslayabilirsin. Linux'da oyun haric herseyi bulabilirsin oyun da var ama linux oyuncak degildir |
|
| ||||
| ||||
|
centOS isletim sistemli bir makinan varsa Centos:The Perfect Setup - CentOS 5.0 (32-bit) | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials ve digerleri icin yine ayni sitenin farkli kategorilerinde bilgiler bulabilirsin. Site : HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials | Howtos about Linux and Open Source asagida da kullanabilecegin paneller var bunlar da ise yarayacak linkler arasinda. ISPConfig : ISPConfig - OpenSource ISP management and Hosting Control Panel H-Sphere : Web hosting control panel server management and administration software Webmin : Webmin kendi makinanda boza boza ögrenmek daha iyi bence. |
|
| |||
| |||
| Oncedende Linuxmu varmIs neden Linux ogrenecekmis ya ) Tevbe YARRABiM La oLum siz oLayIn ne oLdugunu ogrenin once...!!!! Sonra geLin buraya insanLara yardImcI oLun ... Bos muabet yapIp yanLIs biLgi vermeyin miLLete.... Linux oLmadanda server yonetimi oLur windows serverLarI Linuxtenmi yapILIyo.. KARDES SEN WAMP DENiLEN Bi PROGRAM VAR BEDAVA ONU iNDiR KUR BiLGISAYARININ SAG ALT TARAFINDA CIKACAK WAMP YERiNE TIKLA | WWW DIRECTORY | yerine gir siL ordaki dosyaLarI KENDi DOSYALARINI ORAYA KAT ONDAN SONRA GiR iNTERNET SAYFANA YAZ http://localhost DiYE BAS ENTER a ACILIR SAYFA AMA SADECE GORSEL OLARAK CALISIRSIN FORM DOSYALARI FALAN HEP GORSEL CALISIR PHP Li DOSYALAR YANi ..... |
|
| |||
| |||
|
Windows sevmiyorum harunoran ayrica bu sitede senden daha iyi yardimci olduklari kesin. Kaliteli kisilerin oldugunu görmüyorsun.Birisi bir konuda bilgisi yoksa cevap yazmiyor yani bilmedigi yerde sallama cevap veren yok Ayrica Bende linux kullanmaya basladim pardus kullaniyorum simdilik fakat Sizin dediginiz localhostu saten biliyoruz yillardir. Ben gercek bir web yönetimi diyorum windows ilgi alanim disi sevmiyorumda. Saten bir tane sunucu bilgisayarim var ne gerek var local icin ![]() Siz benim sorumu anlamamissiniz ilerleyen zamanda Türkiyede baglantilar düzgün olursa neden kendi evimde 300-500 kisiye hizmet veren bir bilgisayarim olmasin benim amacim gelecege yatirim. Kendimi gelistirmek. |
|
| |||
| |||
| Quote:
Karsinizdaki insanlara düzgün hitap etmenizi öneririm, forum kurallarini okumadan yazdiginiz belli bold yazi yazmak yasak bildigim kadari ile ![]() Neyse ben fazla konusmuyum ![]() aydin hic yapamiyorsan kendi bilgisayarina wmvare kur sanal disk olustur hem windows calissin hem linux kafana bisiy takilinca windowstan arastirma yaparsin kafandaki sorulari cözebilirsin... |
|
| ||||
| ||||
|
Öncelikle lokal makinana linux kurmak bence cok verimli olacak bisey degildir. Tahsin hocanin söyledgi gibi vps sizin icin daha verimli olacaktir. Bunun haricinde lokal makinaniza linux kurup linux sürümlerini cözemezsiniz, bunun esas sebebi bir süre sonra sikilip birakacaksinizdir ayni zamanda bir makinayi son kullanicilar (web site sahipleri ve ziyaretcileri incelemeden sorun cikmadan, linuxla bas etmeyi ögrenemezsiniz) Düz matik olarak bir problemi yasamazsaniz cözümede ihtiyaciniz olmaz bu durumda da ögrenemezsiniz. Bencede vps ile baslamaniz daha uygun olur. Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
|
| |||
| |||
| Quote:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |