| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
|
öncelikle ilk mesajim oldugu icin yanlis yere acmissam kusura bakmayin ismim umut sitenizi yararli buldugum ve begendigim icin sizden destek talebinde bulunmaya karar verdim... uzun zamandir web siteler kurup kullandim ve simdiye kadar hep magdur duruma düstüm (hosting maduriyeti) lafimi fazla uzatmadan yardim istedigim konuya gireyim PENTIUM D 2.8 GHz 160 Gb hdd 4 gb ram SATA Contoller 10 / 100 / 1000 TX 6 X USB ports (2 Harici, 2 ön, 2 arka) 4 PCI (64 Bit / 333 MHz) (3 Bos) Tower 5U 8 GB 1.2 TB 800 MHz 4 HotSwap 2x2MB DDR2 667 Mhz yukaridaki özelliklerde bir pc topladim kendime (vatancomputer'de sunucular kismindaki özellikleri kendi imkanlarimla 2,5 ayda olusturrdum) bellirtigim gibi sürekli yanlis kisilerle calismamdan dolayi agzim baya bir yandi kendi radyo kanalimi kendi serverimde barindirmak istiyorum google amcadan arastirdigim kadariyla piyasada bu sistemi kurabilmem icin gereken bagzi dosyalari buldum. icerik bakimindan kendi tercihim xammp oldu fakat kurulumu ve kullanimi hakkinda bilgi sahibi olamadim hic bir aciklamada net degildi ya yarim anlatilmis ya da cok fazla profesionel sizden tek ricam sadece kendi radyomu barindiracak kosullara sahip kücük eglence alanimi kendi serverimde barindirmak kurulum ve birazda kullanimi hakkinda bilgi verirseniz (amatör düzeyde olmasi beni cok memnun eder) umarim cok karisik olmamistir anlatimim yaklasik 3 gündür xammp yüzünden uykusuzum simdiden yardimci olacak arkadaslara tesekkür ederim |
|
| ||||
| ||||
|
Bu sunucuda linux mu kullanacaksiniz windows mu ona göre tavsiyelerde bulunalim. Birde tam olarak sunucuda ne yayini yapacaksiniz onu söyleyin tam net bilgi verelim.
__________________ Kisisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabi : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
|
linux kullanmak istiyorum php iyi kullanabilmek icin sunucuda kendime ait php tasarimli radyo kanalimi kullanacagim birde php tabanli mini forum ( istek alani görüs öneliler tarzinda)
|
|
| ||||
| ||||
|
linux kuracaksaniz, centOS 4.6 indirip kurun. Kurulumu yaparken suna karar verin ben herhangi bir kontrol paneli kullanacak miyim? cevabiniza göre yola devam edeceksiniz, cevap evet ise; 1- cPanel kullanacagim : Sunucunuzu kurarken custom(özel) secenegini secip kurun ve paket secimine gelince minimal secin(yani hic birsey kurmasin sisteme). sebebi cPanel sizin icin gerekli olan herseyi kurar. 2- Webmin kullanacagim: sistemi kurarken yine minimal kurun. sunucu kurulduktan sonra webmin kurun ve servisleri gördügünüz ekrana gelin orada hangi sistemleri kullanacaksaniz kurulumu icin size yardimci olacak linkler var(kurulumu tiklayinca yapiyor) 3- Plesk kullanacagim: benim bilgim yok bilen arkadaslar yazarsa iyi olur. Panel Kullanmayacagim derseniz sistemi kurarken yine custom secin fakat ihtiyaciniz olan paketleri kurulumda secin örnegin: apache , mysql , bind vb...
__________________ Kisisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabi : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
|
hocam aciklamalariniz icin tesekkür ederim inanin cok makbule gecti centOS 4.6 ücretli mi acaba bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim resmi sitesinden indirilecek bir yer bulamadim simdidenn tesekkürler
Last edited by 7online24; 02.02.08 at 21:42. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
__________________ RAMBilisim internet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
|
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSiZ DESTEK TALEP ETMEK iciN MSN ADRESLERiMiZi EKLEMEYiNiZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSiZ DESTEK iciN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEsEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
|
| ||||
| ||||
|
| |||
| |||
acemilik iste aciklamalardan dolayi tesekkür ederim birde merak ettigim bir konu daha var abilerim centos kurduktan okudugum bir kac makale sonrasinda cpanel kurulumu ya da plesk kurulumu gerekiyor sanirim ikiside ücretli oldugu icin ben bunlari kurmadan database alip sitemi yayinlayabilirmiyim
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |