| |||||||
![]() |
| | LinkBack (4) | Thread Tools | Display Modes |
| ||||
| ||||
| PhpMyAdmin root sifresi resetleme(degistirme,sifirlama)
PhpMyAdmin sifrenizi unuttunuz veya herhangi bir nedenden ötürü degistirmeniz gerekiyor. O zaman hemen cözüme gecelim. *nix Platform icin ; Orjinal MySQL Root sifrenizi ögrenin Sunucunuza root olarak SSH dan giris yapin pico /etc/my.cnf komutuyla dosyamizi acalim karsimiza söyle birsey gelecek [client] password = YOUR_PASSWORD port = 3306 user = root socket = /var/lib/mysql/mysql.sock "YOUR_PASSWORD" yazan yer MySQL Root sifreniz . MySQL Root sifresini resetlemek 1) Root olarak SSH dan sunucunuza girin. 2) MySQL servisinizi komutlari kullanarak durdurun /etc/rc.d/init.d/mysql stop /etc/rc.d/init.d/mysqld stop 3) Tüm MySQL islemlerinin durduguna emin olun.Asagidaki komutla kontrol edebilirsiniz; ps waux Eger herhangi bir MySQL islemi varsa asagidaki gibi görünecekdir; 2102 32523 ... /bin/sh /usr/local/mysql/bin/safe_mysqld ... 2102 32557 ... /usr/local/mysql/libexec/mysqld --basedir= ... Servisleri kill komutu ile durdurabilirsiniz. kill -9 islem id seklinde.Örnegin ; kill -9 32523 4) Tüm MySQL islemlerini durdurduktan sonra asagidaki komutu yazarak MySQL servisini baslatabilirsiniz.Bu komuttan sonra SSH penceresini kapatin ve tekrar root olarak SSH a baglanin. /usr/local/mysql/bin/safe_mysqld --skip-grant-tables Yeni bir ssh penceresi actiktan sonra asagidaki komutu yazarak MySQL e baglanin : /usr/local/mysql/bin/mysql mysql Ve asagidaki komutu calistirin.(YOUR_PASSWORD kismini yeni MySQL root sifreniz ile degistirmeyi unutmayin: UPDATE user SET Password=PASSWORD('YOUR_PASSWORD') WHERE Host='localhost' AND User='root'; islem bitti.*nix sistemlerde MySQL root sifresi resetleme islemi bu kadar. -------------------------------------------------------------- simdi Windows altinda MySQL root sifremizi nasil resetleyecegimizi ögrenelim; RDP araciligi ile sunucumuza Administrator olarak baglanalim. MySQL servisi calisiyor ise durduralim.MySQL servisini durdurmak icin Start Menu -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services kismina gidin ve MySQL servisini bulun ve durdurun. C sürücünüze gelin ve bir .txt dosyasi olusturun.Acin ve icine sunlari yazin : SET PASSWORD FOR ‘root’@'localhost’ = PASSWORD(’MyNewPassword’); Dosyayi kaydedin.Dosyanin adini mysql.txt yapin ( C:\mysql.txt. ) CMD-COMMAND console acin bir adet: Start Menu -> Run -> cmd MySQL C:\mysql dizininde yüklü olarak varsayilmistir.Eger farkli bir dizinde ise asagidaki komutlari ona göre düzenleyiniz.CMD yi actiktan sonra asagidaki komutu yazin ve calistirin ; C:\> C:\mysql\bin\mysqld-nt –init-file=C:\mysql.txt Ve sunucuzu tekrar baslatin.Sunucunuz tekrar baslattiginizda MySQL root sifrenizin degismis oldugunu göreceksiniz.Olusturdugunuz .txt dosyasini silmeyi unutmayiniz. Windows Platformda MySQL root sifresi resetleme islemimiz bu kadar.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
Benim anlamadigim su : zaten mysql root sifresi ayni zamanda phpmyadmin sifresidir. nasil hem biliyor hem bilmiyrsun onu anlamadim
__________________ cok kaygi cekme, mukadder olan olur, takdir olunan rizkin da sana gelir.[Hz Muhammed (S.A.V)] siir vardir ki, hikmettir. Beyân vardir ki, büyüdür.[Hz Muhammed (S.A.V)] Kim, bir zümreye benzemeye calisirsa, o, onlardandir.[Hz Muhammed (S.A.V)] Hikmetin basi, Allah korkusudur.[Hz Muhammed (S.A.V)] Elif Lam Mim. insanlar "inandik" deyip kurutlacaklarinimi sanirlar [Ankebut ,1] |
|
| ||||
| ||||
|
sayin tespara burada zaten kastedilen odur.pma sifresi degistirme anlatiliyor yukarida. lakin oraya direk sifreyi yazip degistirmek olmuyor bu yüzden bu islemleri uygulamak gerekiyor
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
Kardes oldukca faydali bir bir makale yayinlamissin, sagol. Asil olarak benim yapmak istedigim sunucuda bulunan databasenin birine disaridan erisim vermek. Centos kurulu bir vps sunucu var. SSh ile dediklerini adim adim yaptigimda password bölümü 1 olarak görünüyor. mysql -u root -p komutu verdgimde ise benden sifre istiyor, haliyle 1 yaziyorum hata veriyor. root sifremi denedim yine olmadi. Baska nasil yapabilirim. sifre degistirme islemi yapmamdaki sebep, db ye disaridan baglanti yapabilecek bir kullanici eklemek. Baska sekilde yapilabiliyor mu? Tesekkürler. |
|
| |||
| |||
|
Calvin bilgiler icin tesekkürler ancak bendeki dosyadan bunlar bulunmakta sunucuyu daha yeni teslim aldim Code: [mysqld] set-variable=local-infile=0 datadir=/var/lib/mysql socket=/var/lib/mysql/mysql.sock user=mysql # Default to using old password format for compatibility with mysql 3.x # clients (those using the mysqlclient10 compatibility package). old_passwords=1 [mysqld_safe] log-error=/var/log/mysqld.log pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/whm-cpanel/235-phpmyadmin-root-sifresi-resetleme-degistirme-sifirlama.html | ||||
| Posted By | For | Type | Date | |
| PhpMyadminde Acces Denied Hatasi - Webmaster Forumu - Webmaster Zone | This thread | Refback | 29.03.08 19:32 | |
| Cpanel: AÄŸustos 2007 | This thread | Refback | 06.09.07 11:08 | |
| Mysql Restart Yardim - Sayfa 2 - Webmaster Forum | This thread | Refback | 14.08.07 18:41 | |
| PhpMyadminde Acces Denied Hatasi - Webmaster Zone | Post #1 | Pingback | 11.07.07 14:33 | |