| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| VPS 512 ram site cok gec aciyor
Merhaba Yeni bir vps server kiraladim. Serverda video sitesi barindiriyorum. Hosting saglayicinini dedigine gore 512 ram ve Intel Core2 Quad 6600 islemcisinin %20 i kullanabiliyoruz. Performans icin PHP Eaccelarator kurdum. Uygun mysql ve apache optimizasyonunu yaptim fakat site acmak icin ilk entera bastigimdan itibaren ancak 20 sn sonra ekrana basiliyor. Cok yavas aciliyor. Fakat dedicated makinada ayni site ayni haldeyken daha hizli aciliyor VPS de bu gec acilma problemini nasil asabiliriz? |
|
| ||||
| ||||
|
512 ram ile okadar acilir hemde tr disindaysa pek bisey bekleme isterse bom bos olsun yinede 512 ram ve tr disi bi makine siteyi gec acar
__________________ Linux irc systems |
|
| |||
| |||
| vps her turlu gec aciliyor ben tr ici 1 gb almistim gene gec acildi. Simdi tr disi sunucu aldim memlunum
|
|
| |||
| |||
|
Ben vps yurtdisinda demedimki. vps server turkiyede hemde ping suresi 10 saniyenin altinda ama yinede sayfalar cok gec aciliyor, sikintinin kaynagi hakkinda bilgisi olan varmi acaba?
|
|
| ||||
| ||||
|
Bana kalirsa RAM veya sistem kaynagiyla ilgili degil olay vps ayarlarindan kaynaklaniyor.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSiZ DESTEK TALEP ETMEK iciN MSN ADRESLERiMiZi EKLEMEYiNiZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSiZ DESTEK iciN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEsEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Konuyu acan arkadasa tesekkür ederek bir sey sormak istiyorum. Ben de VPS sunucu aldim. Benim sorunum, bir sayfadan video yüklerken diger sayfadan hicbir islem yapamiyorum neredeyse. Son derece yavas istek gönderiliyor. Bunun sebebi ne olabilir, bilenler yazarsa sevinirim. Herkese tesekkürler. Sunucu özellikleri: islemci: Core2Quad 2.66 GHz FS (4 cekirdek) Ram: 512 MB HDD: 60 GB Bandwith: 450 GB Baglanti: 10 Mbps Port Panel: cPanel 11.24.4-R36167 [TRIAL] - WHM 11.24.2 - X 3.9 | CENTOS 4.7 i686 vmware Not: Türkiye sartlarindaki baglanti hizinda; hem indirme hem de yükleme yapmanin Deve'ye hendek atlatmak oldugunu sonradan anladim. Sorun yokmus meger... Last edited by tutkun; 28.05.09 at 21:12. Reason: Yanlis bilgim... |
|
| |||
| |||
|
Havuz baglanti kullandiginiz icin olabilir. Havuz baglantilarda genelde bir IP'den birden fazla istek yapilamaz. Veya güvenlik duvari varsa ayarlarinizi kontrol ediniz.
|
|
| |||
| |||
|
Bu arada port sinirlandirmasi kulaniliyor Türkiyedeki vpslerde yani anlik trafik sinirli o zamanda bu sorunlar cikiyor bende vps alirken ram islemcisine bakarken birde anlik trafigine port hizina bakin sunucu.com.tr mesela türkiyedeki vpslerde portu 10 mb paylasimli veriyor. buda sitelerde acilmamaya neden olabiliyor ama 6 yada 7 siteyi gecince cekilmez bir duruma geliyor.
|
|
| |||
| |||
|
o yuzden bu sartlarda en az 10 sene daha tr den ne vps alinir nede sunucu
|
|
| ||||
| ||||
|
bağzı vps sistemleri 1 diskte 2 den fazla makina barındırmaktalar bu durumda harddiskin isteğe tepki vermesi uzun süre alabiliyor bu sebeple maksimum verim için 1 diskte en fazla 2 sunucu olması gereklidir. Aynı zamanda vds sistemleri deneyin vds sistemler vpslere göre çok daha verimlidir.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |