| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Memory Used Costu
Merhaba Beyler. Sunucu Ozelliklerim Ram : 1 GB DDR2 Hard Disk : 160GB 7200rpm Trafik : 4000 GB Baglanti : 100 Mbit iP Adres : 15 IP Kontrol Panel : Cpanel isletim Sistemi : CentOS 5.1 Lokasyon : ingiltere Sorunum Su : Sunucumda ortalama 25-26 tane site barinmakta. Ancak Memory Used 44.5 % Degerini Gosteriyor. Bu kullanimi Nasil daha Azaltabilirim. yardim Lütfen... |
|
| ||||
| ||||
|
Ram kullanimini optimize etme sansiniz yok. Eger harddiskleriniz scsi ise yani 15.000 rpm ise swap yaptigi zaman size faydasi olur. Lakin bunun disinda memory optimisation icin scriptlerinizi kontrol etmeniz lazim. Sunucunuzda forumlar ve bloglar var ise yani aktif ziyaretcisi olan dinamik siteler barindiriyorsaniz,ekstra ram ihtiyaciniz var demektir.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
| Quote:
Bu Gidisle Yakinda Reme ihtiyacim Olacak Sanirim .
|
|
| ||||
| ||||
|
Öncelikle ram kullanim oraninizin %40 yada 50 lerde olmasi cok büyük bir sorun degil, söylediginiz gibi forum siteleri barindirdiginizi düsünürsek. Artik masaüstü gcler bile 1 gb am tasiyor bu durumda 1 gb raminizin 500 mb civari kullanilmakta. Tavsiye olarak raminizi artirmaniz gerekir swap hernekadar raminize takviye yapsada normal ram kadar verimli islem görememektedir. Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
|
| |||
| |||
| arkadaslar bende de sorun var
arkadaslar ya ben hosting firmasindan mesaj aldim da. bana fazla ram kullandigim icin sunucularini kastigini söylediler. yoksa kapatacaklarmis. fazla bir bilgim yok. cpanelden nasil düzeltebilirm. degerler asagidaki gbi. ha sadece wordpress blogum var ondada günde en fazla 100 görügntülenme oluyor. eklentilerden olabilirmi? cevap yazarsaniz sevinirim. tsk. Server Load1.46 (8 cpus) Memory Used 44.6 % Swap Used 0.01 % Last edited by charmwild; 22.04.09 at 12:20. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |