| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Otomatik radyo yayini - dj gerekmez
Selam ile.. Dj olmadan serverde yüklü .mp3 .mp4 dosyalarinin radyo üzerinden yayini anlatacagim. Shoutcast radyo kurulumu anlatma istemiyorum. cogunuz biliyordur zaten, bilmeyenler burdan bakip shoutcast radyo kurmalilar. Neyse konumuza dönelim useradd fesih diyip fesih diye bir kullanici olusturuyoruz. sonra Quote:
cpanel kullaniyorsaniz home dizin icinde fesih diye bir klasör olusmustur, suan onun icindesiniz dosyayi indirelim wget http://netlojik.com/sc_trans_posix_040.tgz indirdigimiz dosyayi acalim tar -xzf sc_trans_posix_040.tgz simdi .conf dosyasini acip ayarlari kendimize göre düzenleyelim. pico sc_server/sc_serv.conf Burada mp3 formatindaki medialer siraylami calsin, karsikmi, saniyede kac kbps ile yayin yapsin, playlist dosyalarinin bulundugu yolu belirliyoruz. en önemli ayarlari onlar. daha bir cok ayar mevcut karistirdikca anlayacaksiniz. simdi sira playlist.lst dosyasinin icine mp3′lerin bulundugu yollari alt alta gelecek sekilde yazalim. Eger mp3 leriniz ayni dizindeki content klasör icindeyse su sekilde olmasi gerekli ör: Quote:
chmod 0777 /sc_trans_040/playlist.lst diyip playlist dosyasini yazilabilir yapiyoruz. ve Quote:
Buraya kadar hersey normal kurulumu tamamladik. simdi sira baslatma isleminde. Code: cd /home/fesih/sc_server && ./sc_serv sc_serv.conf & cd /home/fesih/sc_trans_040 && ./sc_trans_linux sc_trans.conf & her defasinda ikisini birdenmi calistiracam.? server rebot attiktan sonra diger servislerle baslamasini bir yolu yokmu? tabiki var. basit bir script yapalim. simdi root olarak giris yapin cd /home pico radyobaslasin.sh icine asagidaki satirlari ekleyelim Quote:
chmod 0755 radyobaslasin.sh ardindan pico /etc/rc.local diyip rc.local dosyamizi aciyoruz ve en altina su satiri ekleyip, kayit edip cikiyoruz. /home/radyobaslasin.sh simdi reboot atin ve sunucu acildiginda rodya yayini diger servislerle beraber acilmis olacak. Reboot atmaya gereksinim duymadanda cd /home ./radyobaslasin.sh diyip radyo scriptlerinin calismasini saglayabilirsiniz. baska sitelerde kaynak göstererek kullanabilirsiniz bisi degil kaynak: fesih.net Blog Arsivi Otomatik radyo yayini (dj gerekmez) Last edited by Onursal; 08.11.08 at 00:30. |
|
| |||
| |||
|
buraya yazdim ama karakter hatasi cikiyor forumda bazi karakterler & & & oluyor. kaynaga tiklayip ordan kopyalayin.
|
|
| |||
| |||
|
peki burada dj yayina baglanip yayini yürütmek isterse robot dj devreden cikiyormu acaba?
|
|
| |||
| |||
| suanda ben kurdum ve denedim. yayini kickledigim halde birakmiyor. kurulumu yaptin mi yayina basliyor ama suanda yayini biraktiramiyorum yardim edecek avr mi nasil cözülebilir dj girmek istediginde yayina
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |