| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Yine ilginc Bir Olay
Arkadaslar Basina Gelen varmi Bilmiyorum Ama iptables'e stop,start,restart hangisini uygularsam uyguluyum makina aninda iletisim kesiliyor, ne ping yiyor nede baska birsey ancak dc tarafindan resetlenince makina geliyor, acildigindada iptables calisiyor gibi ama dedigim komutlari uyguluyunca makina kitleniyor veya kapaniyor anlamadim gitti, Format Atin diyen olursa Format Attik Gene Ayni Bu konuda Bi Fikri Olan Varmi Arkadaslar ? Code: [root@server ~]# bilgi Islemci Modeli..................... : AMD Athlon(tm) XP 2800+ Islemci Sayisi..................... : 1 Bellek (RAM) Miktari............... : 1518 MB Sanal Bellek Miktari............... : 2897 MB Harddisk Sayisi.................... : 2 Sunucu Isletim Sistemi............. : CentOS release 4.7 (Final) Cekirdek Sistem.................... : 2.6.9-78.0.5.ELsmp i386 Calisan Uygulama Sayisi............ : 158 Sunucu Yuk Durumu.................. : 0.58 Last edited by KasperSky; 07.11.08 at 04:19. Reason: Usulü |
|
| |||
| |||
|
cok ilginc bir durum dogrusu.. Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
hizmet aldigim yer iptables kullanma APF kullan diyor iptables'siz Linux mu olur Formattan Sonra da Böle Olduguna Göre Kafami iyice Karistiriyor cünkü bu eskiden berli olan birsey degil, yeni olan birsey fakat format atmaya ragmen gitmedi ise ya kurdugum programlardan birisi ile cakisiyor yada bilmiyorum dedigin gibi sunucum cok Güzel 2k 3k lik sitelerin olmasina ragmen yuk durumu gördügün gibi hic cikmaz makina gayet hizli gayet güzel ama atak aldigindada cabik yikiliyor |
|
| |||
| |||
|
sunucunda csf kurulu ondandir.
|
|
| ||||
| ||||
|
Onursal csf olsada tamam desem oda yok APF den baska hicbirsey yok |
|
| |||
| |||
| hata duzeltme
burda yanlis bir anlatimi duzelteyim... csf ve apf, iptables icin komut ureten scriptlerdir... yani iptables olmasin csf veya apf olsun diyemeyiz... iptables olmadan ikisi de olmaz... sorununa gelince : muhtemelen verdigin kurallarla alakali bi sorun var.. kurallari buraya yapistirirsan daha iyi anlariz iptables -F iptables -X iptables -t nat -F iptables -t nat -X iptables -t mangle -F iptables -t mangle -X iptables -P INPUT ACCEPT iptables -P FORWARD ACCEPT iptables -P OUTPUT ACCEPT yap ve ciktiyi buraya yapistir... yalniz bu islem esnasinda SSH baglantin kesilebilir ( bende kesildi ) |
|
| ||||
| ||||
|
hidonet, bunlarin icinde bazilarini anlamadim ama ciktilari temiz donma vb hicbirsey olmadi Code: [root@server ~]# iptables -F [root@server ~]# iptables -X [root@server ~]# iptables -t nat -F [root@server ~]# iptables -t nat -X [root@server ~]# iptables -t mangle -F [root@server ~]# iptables -t mangle -X [root@server ~]# iptables -P INPUT ACCEPT [root@server ~]# uptime 03:03:55 up 3 days, 14:47, 1 user, load average: 0.19, 0.36, 0.36 [root@server ~]# iptables -P FORWARD ACCEPT [root@server ~]# iptables -P OUTPUT ACCEPT [root@server ~]# uptime 03:04:11 up 3 days, 14:48, 1 user, load average: 0.15, 0.35, 0.36 [root@server ~]# |
|
| ||||
| ||||
|
Konu sanirim iptables ile ilgili bir bug. beachcomber dan sunucu kiraladigimda ayni sey benimde basima geliyordu makinayi vpn den baglanip rebootlamak zorunda kaliyordum. Sorunun cözümü bulunmadi ancak normalde apf ile 4-5 linux cihaz barindiriyorum bir sorun cikarmiyor. Dedigim gibi sanirim iptables ile ilgili bir bug olabilir. Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
|
| ||||
| ||||
|
baracuda, mantikli söylüyorsun zaten baska akla hicbirsey gelmiyor, neyse bu gece 00:00 da format aticam makinaya müsterilerin tenhalasmasini bekliyorum formattan sonra umarim sorun vermez. Hayirli Geceler. |
|
| ||||
| ||||
|
Arkadaslar Sorunu cözdüm... Bu Sorun Türkiyede Hickimsenin Basina Gelmemis Galiba okadar arastirmama ragmen bulamadim. DC ye iletmeme ragmen format talebinde bulunmami istediler makinanin daha 1 saat önce formatini bitirdim. baktimki yine ayni Sonra Yabanci Forumlari Gezmeye Basladim English Dil az var ve bi forumda Karsilastim.Quote:
ve söyle cevaplamislar. Quote:
Eger sen, bu sekilde düzeltirsen hangi modülün, bosaltmakta basarisiz oldugunu göreceksin. Ben, "Mesgul et" olan modülü izliyor olan bir baglanti oldugunu tahmin edecektim. Sen, kacinabilirsin cok iyi degildir English'im. ve bu insanin dediklerini yaptiktan sonra sorun cözüldü. Code: [root@server ~]# service iptables restart Flushing firewall rules: [ OK ] Setting chains to policy ACCEPT: mangle filter [ OK ] [root@server ~]#
__________________ Professional IRC DNS Stuff |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |