| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Exim Sistem Kaynaklarimi Sömürüyor! YARDIM!
Merhaba, VPS'mde top ciktisi aldigimda gördügüm manzara sok ediciydi. load 50 küsürde ve exim sürekli geziniyordu. hemen exim i durdurdum ve 1 dakika sonra load a tekrar baktim. loadlarim 1.33'e düstü. tekrar exim i calistiriyorum ve yavas yavas yükseliyor. Muhtemelen birisi üyelere toplu mail yada spam yapiyor. bunu nasil engelleyebilirim? |
|
| |||
| |||
|
Tamam Yardim genelene kadar bende durduruyorum mail falan da almayiz |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
__________________ Professional IRC DNS Stuff |
|
| ||||
| ||||
| WHM->Tweak Settings->The maximum each domain can send out per hour (0 is unlimited) alanina 100 gibi bir deger girerek bir süre daha loadlari izleyin,bir de apacheyi suexec olarak derlediyseniz exim'i hangi userin kullandigi görünüyordur ona göre bir islem de yapabilirsiniz. Not : Tweak setttings alaninindaki bu bölüm kullanicilarin her saatte yollayabilecekleri mail miktarini belirler. Ayrica SSH'ta tail -100 /var/log/exim_mainlog komutu ile son 100 mailin ciktisini koyabilirmisiniz ?
__________________ Ücretsiz destek talepleriniz icin forumu kullanın. Last edited by Onur; 17.12.08 at 17:28. |
|
| |||
| |||
| Quote:
kismini 50 olarak belirledim. load normal bir seviyeydi. su tekrar exim cok ram harcadiginda tail -100 /var/log/exim_mainlog komut ciktisini yazacagim. Tesekkürler. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |