| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Saldiri sonrasi cpu durumu ve mysql restart
Merhaba, Vps me dün saldiri gerceklesti. acilip kapanmalar oldu. 100 civari web sitemden saldiri alabilecegim tek bir site vardi ve onun hesabini dondurdum. Daha dogrusu sunucu acik buldugum bir anda dondurabildim. daha sonra vps normale döndü. fakat cpu degeri bir türlü normale dönmedi. reboot ise yaramadi. önceden Server Load 3.24 (4 cpus) ila 4 olan cpu degeri simdi 10 ila 20 arasinda.e saldiri sitenin veritabaninin cok fazla calistirilarak rem leri sisirmesi sekliyle oluyordu. rem durumu cok normal su an. fakat sql server da bir döngünün takili kalmasi durumunu düsünerek sql server i whm üzerinden restart etmeye calistim. failed diyor ve mysql.sock la ilgili bir hata veriyor. var/lib/mysql/mysql.sock 0 kb gösteriyor. asagidaki kodu buldum. fakat kullanmaya korktum. /scripts/mysqlup --force fikri olan veya kodu kullanmami tavsiye eden varmi? saygilar... |
|
| ||||
| ||||
|
Korkmaniza gerek yok. Ayrica büyük veritabanlarini onarmayi da deneyiniz.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
Size tavsiye edebilecegim yol, cd /tmp;rm -Rf *;chmod 777 /tmp yapip, service mysql restart, service httpd restart yapmaniz.. tmpde biriken session dosyalarini silip servislere reset atarsaniz herkes yeniden oturum acacaktir. Ancak tmp'ye 777 vererek risk aldiginizi ve phpnizin suExec ve CGI mode derli olmasi gerektigini unutmayin.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSiZ DESTEK TALEP ETMEK iciN MSN ADRESLERiMiZi EKLEMEYiNiZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSiZ DESTEK iciN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEsEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
tesekkürler sn. calvin fakat onarma islemi cpu sebebi ile daha dogrusu mysql yavas calistigi icin cok zor yapiliyor. sanada tesekkürler sn sinan fakat tmp yi bosaltmamin bana bir zarari olup olmayacagi konusunda fikrim yok. onuda bir acarsaniz sevinirim... yedek medek alayimmi diye soruyorum. |
|
| ||||
| ||||
|
Bilgisayarinizdaki cöp kutusunu bosaltmaniz size ne kadar zarar veriyorsa /tmp icinde ayni durum sözkonusu..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSiZ DESTEK TALEP ETMEK iciN MSN ADRESLERiMiZi EKLEMEYiNiZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSiZ DESTEK iciN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEsEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
tesekkür sn. sinan son olarak onaracagim veritabani tablosu cok fazla oldugundan whm deki sql services Repair a Database kismi dikkatimi cekti. tiklamadim karsima ne cikacagini bilmedigim icin. mantik olarak bunu buraya onaracagim db leri secip tiklamam icin koymus olabilirlermi? ![]() yani bir nevi coklu tablo onarma aracimidir bu? |
|
| ||||
| ||||
|
Evet aynen öyle
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |