| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Plesk Panel Kurulumu ?
Merhaba arkadaslar kusura bakmayin cpanel destek forumunda bu soruyu sormak biraz abes oldu fakat centos 5.2 server kurup bir türlü yapilandiramadim webmin kurdum fakat onda da phpmyadmini yapilandiramadim msn veya mail listemde linux hakkinda bilgisi olan arkadasim hic yok malesef ...Plesk panel kurup 10-20 tane sitemi kendi makinamda host etmek istiyorum lisansi malum sekilde kullanmak istiyorum fakat bu konuda size bir sorum olamayacak eger mümkünse ; Centos 5.2 sürümüne plesk kurmak icin gerekli konfigrasyon ve gerekli yazilimlari (örnegin: apache + mysql + phpmyadmin) belirtirseniz veya bulabilecegim bir anlatim kaynagi verebilirseniz cok sevinirim , simdiden cok tesekkür ederim ... Not : Kendi capimda el verdigince kurmus oldugum birden fazla ücretsiz sistemim bulunmakta, Ücretsiz verilen sistemlere büyük hayranligim var ücretsiz hizmet veren kisilere de ayni sekilde sisteminiz cok basarili olmus ellerinize saglik genel olarak bastan asagi tüm konulari okumasmda genelde insanlarin takildiklari konularda yardimci oldugunuzu gördüm, insanlarin birbirlerine yardimci olmalari cok iyi , ücretsiz sadece insanlik yararina hizmet ve bilgi veren yardimci olan herkesden Allah razi olsun elleri dert görmesin ... Saygilar... |
|
| ||||
| ||||
|
isletim sistemi 32 bit mi 64 mü ?
__________________ Ücretsiz destek talepleriniz icin forumu kullanın. |
|
| ||||
| ||||
|
32bit kullandiginizi düsünerek anlatayim(Plesk 8.6.0), 64bit kullaniyorsaniz onun linkinide eklerim. mkdir /root/plesk cd /root/plesk wget http://download1.parallels.com/Plesk..._CentOS_5_i386 chmod +x parallels_installer_v3.3.2_build080710.09_os_CentO S_5_i386 ./parallels_installer_v3.3.2_build080710.09_os_CentO S_5_i386 komutlarini kullanarak kuruluma gecebilirsiniz.Kurulum sirasinda Plesk Control Panel ve Typical'i secerseniz (istege göre full yada customda olabilir) gerekli olan herseyin kurulumunu yapacaktir. Plesk 9 sürümünü kurmak isterseniz 3. komutu, wget http://download1.parallels.com/Plesk..._CentOS_5_i386 seklinde degistirmeniz yeterli olacaktir.
|
| |||
| |||
|
win XP 32 bit üzerine wmware kurulumu yaptim 64 bit centos sürümü bir türlü linux sistem yapilandirmasini beceremedigimden dolayi asil serveri 4-5 denemede wmware tools kurup windows serveri virtual olarak kurmaya calistim ama olmadi dedigim gibi tanidigim hic linuxcu arkadasim yok malesef ![]() Sürüm 64 bit centos 5.2 ... |
|
| ||||
| ||||
|
mkdir /root/plesk cd /root/plesk wget http://download1.parallels.com/Plesk...entOS_5_x86_64 chmod +x parallels_installer_v3.3.2_build080710.09_os_CentO S_5_x86_64 ./parallels_installer_v3.3.2_build080710.09_os_CentO S_5_x86_64 Plesk 9 icin; mkdir /root/plesk cd /root/plesk wget http://download1.parallels.com/Plesk...entOS_5_x86_64 chmod +x parallels_installer_v3.4.1_build090120.13_os_CentO S_5_x86_64 ./parallels_installer_v3.4.1_build090120.13_os_CentO S_5_x86_64 Hangisini kurmak isterseniz artik.
|
| |||
| |||
|
cok tesekkür ederim kardesim ellerin dert görmesin, su anda webmin kurulu hemen kaldirip deniyorum . PHP Code: Last edited by Netsec; 04.04.09 at 03:35. |
|
| ||||
| ||||
|
imkaniniz varsa vps'i yeniden kurarak Plesk kurulumuna öyle gecin, webmin kalkarken apache,ftpd gibi servisler kaldirilmadigi icin sorun olusuyor. Yeniden kurma imkaniniz yoksa yum remove paketadi seklinde cikan hatadaki paketleri kaldirmayi deneyin.
|
| |||
| |||
|
sifir kurulum yaptim 8.2 versiyonu yüklemek istedim tekrar bu hata cikti ![]() Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Hayir bunlar CentOS ile ilgili problemler degil. BIND servisi kuruluymus, onu belirtiyor ve o sebeple kurulmuyor. yum remove bind* ile servisi kaldirabilir ve kuruluma yeniden baslayabilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Arkadasim sanada tesekkürler ; Dedigin gibiymis kurulumda bütün engelleri astik pleski sorunsuz kurabildim, yardimlariniz icin tesekkür ederim elleriniz dert görmesin , tek sorunum plesk lisansi kaldi onu da internetten aramaya devam ... Saygilar... |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |