| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| 10 numara - internetin tanrisi geldi
Selam, Telekomünikasyon kurumunun yersaglayicilardan bidiginiz üzere müsterilerine ait bilgileri hem alan adi hemde hostingler icin talep etmesi, cok tartisilmis konusulmustu. simdi kurumdan 10 numara bi calimda datacenter ve servis saglayicilara geldi. Kurumun ISP lerden yeni istegi rooterlarinda kuruma ait bir router kullanici adi ve sifresi acip yetkilendirmeleri yani artik türkiyedeki interneti kurum yönetecek, hatta düz mantikla diyebilirizki kurum sirketlerin kasalarina müdehale edecek, sonucta bir baska firmanin sifrelerini almak demek istediginde firmanin ümügünü sikabilmek demektir.Yogun sorular arasinda bu sifreleri ISP ler kuruma verdiginde sifrelerin güvenligi mevzusu kurumdan yapilan aciklama bu islemlerin karsilikli güvene dayandigi yönünde yani sorumluluk kabul edilmemekte. Sonumuz hayir olsun yakinda bu iste cin isine dönecek. Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
|
| ||||
| ||||
|
Yurt disi ne olacak acaba.
__________________ Ücretsiz destek talepleriniz icin forumu kullanın. |
|
| ||||
| ||||
|
Bu interneti tamamen ele almak ve özele girmek olur, Onur unda dedigi gibi yurtdisini napicak bunlari sadece Türkiyede yapabilirler
__________________ RizeHostinG Web Tasarim ve Hosting Hizmetleri ![]() "Yardim Almak icin Lütfen MSN Adresimi Eklemeyiniz" desemde, israrla ekleyip destek almak isteyenlere forum harici yardim/destek ücret ile verilmektedir. |
|
| ||||
| ||||
|
Yurtdisina karisamazlar.Türkiye'de sunucu barindirmak yillardir akil kari degil,olacak gibi de görünmüyor.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
Selam, Türkiye Cumhuriyeti kanunlari ve kurumlari sadece ülke sinirlari icinde yaptirim uygulayabilirler, bu sebeple yetki alanlari sadece ülke sinirlari icidir. isin garip tarafi internet ortaminda islenen suclarla mücadele edilmesi hakkinda kanun ve bu kanuna dayanilarak cikartilan yönetmelikte bu tip bir bilgiyi istemeleri icin yetki bulunmuyor. Sonucta bu hem sirket sirlari kapsamina girer hemde kisisel bilgilerin 3. kisilere aktarilmasi durumunu cikarirki özlük haklariyla ilgili ayri bir sorun olusturur. Yani bi nevi kisileri takip etmeyle alakali bir durum olur. Resmi bir sorusturma söz konusu oldugunda zaten yetkili cumhuriyet savciliklari firmalardan gereken veri talebini yapiyor bide üstüne üstlük bu kurumlarin yaptigi insanlari canindan bezdirmekten baska bisey degil. Saygilar.
__________________ Bir kisinin ki yardimcisi Allah ola, Var kiyas eyle ol ne sah ola!. |
|
| |||
| |||
|
Baslik cok iddiali olmus. Hicbir halt edemezler.
|
|
| ||||
| ||||
|
Selam, Sorun zaten bir halt etmeleri degil, sorun bir halt edememeleri yüzünden ortaligin karismasi insanlari yaptiklari isten biktiriyorlar.Saygilar.
|
| |||
| |||
| alakali soru?
benim plusserver 1 makina hfw de 1 makina rh de 1 makinam var. ve bir sürüde reseller vs. ttnet 25 portu kapatiyor vs. denildi. ben buna kulak asmadim daha dogrusu mevzuyu anlamadim. 1 aydir emaillerde problem basgösterdi. su anda yurt ici ve yurt disi hic bir makinamdan email gönderilemiyor. 587 yapacaksin denildi. exim ayarlarini 587 yaptim. outlook larida müsterilere 587 yaptirdim 2 haftadir email gönderemiyoruz. sanki ip bildirmedigim icin benim makinalardan email gönderemiyecekmis gibi bir hisse kapildim. webmail gidiyor ama outlook express vs. programlardan email gitmiyor. bu nedir. bu da bir calimmidir. yer : Denizli |
|
| ||||
| ||||
|
cok cok sacma birsey, zaten Türkiye'de adult,warez gibi siteler pek barinmiyor, yurt disinada bu sistem ile müdahale edebilme gibi bir imkanlari yok. Sürekli bir icat cikariyorlar ama hic birinin bir ise yaradigini görmedim sahsen Örnegin faaliyet belgesi. Hani almayan satis yapamayacakti ? Hani aylik rapor vermeyene ceza vardi ? Maalesef Türkiye'de sistem ancak böyle isliyor, laf var icraat yok.
__________________ Ücretsiz destek talepleriniz icin forumu kullanın. |
|
| ||||
| ||||
|
Selam O ceza olayida ayri bi vukaat zaten yasada herhangi bir sekilde firmalardan müsterilerine ait bilgilerin talep edilmesi yazmiyor üstüne üstlük kurumun hazirladigi kanuna dayandirilan yönetmeliktede bu yer almiyor, ama ne hikmetse kurum kullanicilardan bu bilgileri istiyor. Ceza kesemezlerki denesinler isterlerse bi kere. sirket sirlari diye bisey var özlük haklari diye bir olay var, kisilerin fislenmesi takip altinda tutulmasi diye bir olay var, birine ceza keserlerse mahkemelik olurlar. Mahkemelik olurlarsa bu seferde yaptiklari olay su yüzüne cikar ortalik karisir. cünki temelde ana yasaya aykiri.Saygilar.
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |