Türkce » WHM cPanel

Adsl modem ve plesk ip ayari

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkce » WHM cPanel

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02.07.09, 19:12
Atari

sebolof is on a distinguished road
Adsl modem ve plesk ip ayari

arkadaslar 1 tane sabit ip var 78.186.xx.xx diyelim bide local ip var 192.168.1.10 simdi windows server 2003 e plesk 8.2 yi kurdum local ip yi aldi sonra dis ip yi ekledim tüm islemler dis ip yi kullandim host acarken clinet acarken vs portlarida actim domainin dns leride yönlendi domaine disardan girdigim zaman plesk default page cikiyor aslinda icine web sitesi atmistim bunun nedeni yanlis ip ayari mi ne yapmaliyim ip degistirirken plesk reconfigrator ü kullansam ne olur yardimlarinizi bekliyorum kafayi yiyecem lütfen yol gösterin kafayi taktim bunu mutlaka kurmaliyim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 02.07.09, 20:50
DevilMorgan's Avatar
SysAdmin

DevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond reputeDevilMorgan has a reputation beyond repute
modeminiz adsl router mi modeminizin markasi nbedir
özel den ulasin bir bakalim isterseniz.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 24.08.09, 21:44
Mail Onayi Bekleyen Üye

ipinip is on a distinguished road
Bu olay bende de devam ediyor bir cözümü var mi acaba?
Reply With Quote
Old 10.09.09, 09:45
Sempron

codeprof is on a distinguished road
baslat >calistir > cmd > ping domain.com yazdiginizda, sizin local ip'nize mi yoksa internet ip adresinize mi ping atmaya calisiyor.

ayni durum bende de mevcut fakat ben ayni islemi yaptigimda 192.168.2.3 gibi local ip me ping atiyor. yani ayni agdaki diger bilgisayarlardan siteler aciliyor ama disardan acilmiyor.

plesk den DNS ayarlarinizi kurcalayin.

Last edited by codeprof; 10.09.09 at 09:50.
Reply With Quote
Old 10.09.09, 10:28
Sempron

Eureka! domain lerin listelendigi sayfaya gelin, istediginiz domaine tiklayin, domain in kontrol paneli ne gecis yapacaksiniz. burada website yazisina tiklayin, dns settings'i secin, ve orada karsilastiginiz ip adresleri serverinizin dis ip adresi degilse dis ip adresiyle degistirin.
Reply With Quote
Old 10.09.09, 11:56
skystar's Avatar
WHM VIP Member

skystar is on a distinguished road
Send a message via ICQ to skystar
Ben bu konuda zamaninda cok fazla mesai harcadim. Sorunun iki tane cözüm yolu var birisi cok sacma ve kullanissiz. Ben size kolay ve kullanisli olani anlatayim modemi bridge modda calistirin bütün sorunlariniz cözülsün. Hepsi bu kadar.
Reply With Quote
Old 10.09.09, 13:51
Sempron

Merhaba, Modemi Bridge moda cevirmekten kastiniz, Modemde tanimlanan baglanti icin kullanilan PPPOE tipini brigde olarak degistirmek mi ?

degistirdim su anda isyerinden evdeki bilgisayarima ulasamiyorum? nedir Nasil cözülür *
Old 10.09.09, 18:24
skystar's Avatar
WHM VIP Member

skystar is on a distinguished road
Send a message via ICQ to skystar
PPPOE tipini brigde olarak degistirmek dogru algilamissiniz fakat bunu yaptiktan sonra ag baglantilarindan yeni baglanti olusturup internet baglantisini yazilimsal olarak buradan yapacaksiniz (usb modemlerdeki gibi) bundan sonra bilgisayariniz local ip adresini degilde internet ip adresini kullanacak. NAT yapmaya falan gerek kalmayacak pleskte default server page yi cikartmayacak ftp sorununuzda ortadan kalkacak.
Reply With Quote
Old 20.09.09, 18:22
Mail Onayi Bekleyen Üye

redkid1907 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by skystar View Post
PPPOE tipini brigde olarak degistirmek dogru algilamissiniz fakat bunu yaptiktan sonra ag baglantilarindan yeni baglanti olusturup internet baglantisini yazilimsal olarak buradan yapacaksiniz (usb modemlerdeki gibi) bundan sonra bilgisayariniz local ip adresini degilde internet ip adresini kullanacak. NAT yapmaya falan gerek kalmayacak pleskte default server page yi cikartmayacak ftp sorununuzda ortadan kalkacak.
Merhabalar...
Ayni sorun bende de bulunuyor. winserver 2003 üzerine basari ile kuruyorum. Kurumlum tamanlanip plesk in ilk ayarlarinin yapildigi sayfaya gelmeden tcp/ip den ip yi dis ip olarak elle ayarlayip plesk in dis ip mi görmesini sagliyorum. 3 tane domaini ekliyorum. Her domainde dns ayarlarinda dis ip görünmekte. Localden domain girdigimde site aciliyor ama disaridan girdigimde plesk default sayfa acilmakta.
Modemi bricge modunda da calistirdim sorun ayni. simdi 2 seyi merak ediyorum. Birincisi modemi bricge moduna sokunca baglantiyi manuel yapmam gerekmeyecekmi? ikincisi ise bu sorunu baska bir sekilde cözme imkanimiz yokmu?
Reply With Quote
Old 06.02.10, 02:05
Atari

mizraklar is on a distinguished road
evet arkadaşlar öncelikle merhaba;

forum için sorun olmaz ise konuyu tekrar gündeme taşıyalım çünki bu sorunun cevabı sanırım henüz bulunamadı.

adsl modemlerde bilindiği üzere bridge mode ile sunucu yayını yapılabilmekte.

fakat sorun şurda diyelim çeşit yapmak istiyoruz örneğin ben 3 sunucu çalıştırmak istiyorum sebebi 1. sunucu win 2003 2. sunucu linux ve 3. sunucu da içersinde virtual pc ve wmware ile bölümlenmiş ve net ortanında win sunucu çalışma sistemini ve üzerinde kurulması gereken bileşenlere kadar neler yapılmış yapılmamış bunlardan bilgi sahibi olmak isteyen yeni yetişen veya meraklı ziyaretçilerimizi bu konularda bilgilendirmek üzere yapılandırılmış bir hizmet alanı yaratabilmek yapılan çalışmalar.

şimdi sıkıntı burda başlıyor

1. win 2003
1. linux
1. vps veya vds barındıran sunucularımız var

ortalama vps/vds ile birlikte diyelim 8 sunucu çalıştırmamız lazım.

bunları nete çıkarabilmek için seçenekler.

1. seçenek routeros kullanmamız lazım. (mikrotik, jumper, vb) başka seçenek yok kalmadı çünki biz henüz adsl modem de PPPoE sistemde sunucularımızı internete çıkaramadığımız için.

burda bir sorun daha çıkıyor karşımıza örnek 8 sunucumuz var demiştik doğrumu?

evet!!

bridge mode ile win 2003 tamam ama linux veya vps/vds ler nesıl bağlanacak

ee PPPoE sorununu çözemiyoruz diye bir dünya para verip her biri için hat mi alacaz?

ee zaten bu işten gelir sağlayamıyacağımıza göre battık.

şimdi ben ortalama 1,5 senedir birdge mode ile yayın yapıyorum fakat tek sunucuya bağlı kaldım seçenek yok değişiklik yok ben arada bir linux kullanmak istiyorum linux ile uğraşmak istiyorum veya uğraşmak isteyenlere açmak istiyorum n'olcak şimdi.

hep birlikte bu soruna bir çözüm bulucaz ama öyle miktiri moktan dsn.com,org sitelerinden destek alarak değil.

1 aydır mikrotik routerOS sistemlerini inceliyorum.

modemi bridge mode alıyorsun mikrotik routerOS üzerinden PPPoE clint yaparak bildiğimiz modem gibi kullanıyorsunuz ekistireleri de var yok değil hemide çok çoook fazlası ile şimdi konumuz bu değil.

modemlerde veya hangi marka da bu bizim işimizi görecek olan port yönlendirme varsa bunu bir şekilde el birliği ile bulmalıyız neti talan ettim bir türlü bulamadım.

tek denemediğim zoom x5/6 modelleri kaldı

yarın veya diyer gün bu modemleri denicem sizlerde denediğiniz modemler ile ilgili marka model ve resimler yayınlarsanız eminim çok yakında bu sorunu çözebilicez.

modem üreticileri bile bunu bilmiyor (en azından benim görüştüğüm firmalar)

adsl modem ve PPPoE Sistem ile sınırsız web sunucu yayını yapabilmeyi isteyen arkadaşları bu başlık altında bekliyorum..

Ali MIZRAK Saygılarımla
msn: mizraklar@hotmail.com ve com.tr

NOT: [ bu sorunu çözer çözmez www.myplesk.gen.tr adresi aldında plesk ve türevleri hakkında elimden gelen en gelişmiş destek ve yardımı vermeye çalışacağım konuya hakim diyer dostlarıda türkiyede bir eksik olan plesk help sitesini oluşturmaya davet ediyorum.. ]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules