| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| whm Php.ini yardım lütfen Whm ilk defa kullanıyorum.Elimde bir resim upload sistemi var.Kendi ayarladığım hostuma Resimi upload ettiğimde boş bir sayfa çıkıyor ve resmi upload etmiyor. Chmod olamaz kontrol ettim.(bir sitede buldum sorunun php.ini de olduğu yazıyor fakat gerekli hiçbir açıklama yazmıyor.)Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
| ||||
| ||||
|
php.ini içerisinden display_errors 'u On konumuna getirin, beyaz sayfa yerine hata mesajı çıkacaktır. O mesajı buraya ekleyin çözümüne bakalım.
__________________ Ücretsiz destek talepleriniz icin forumu kullanın. |
|
| |||
| |||
|
Ayrıca o sitenin cpaneli içinde "error log" bölümünde yazar göremediğiniz hata mesajı
|
|
| |||
| |||
|
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim eror log da şunlar var. [Tue Dec 01 03:59:08 2009] [error] [client 85.104.146.5] File does not exist: /home/engin/public_html/404.shtml, referer: Scripteen Free Image Hosting Script v2.6 hatalar aynı şekilde devam edip gidiyor hep aynı yazı |
|
| |||
| |||
|
su anda 2 değişik script deniyorum birisi db li (yukarıdaki verdiğim eror log olan) diğeri ise db siz birinde upload ediyor fakat tumb resim görünmüyor (db li olan) ,diğerinde ise hiç upload etmiyor.dbsiz olan hiç birşekilde hata mesajı vermiyor.Upload php ye gelip kalıyor.
|
|
| |||
| |||
|
Hata mesajlarını iLk mesajı yazdığında bir kaç tane daha hata mesajı vardı. Hepsi aynı değildi. Yani oradaki diğer mesajda diyor ki, falanca resim bulunamadı. E bulunamayınca apache ne gösterir? Tabi ki 404.shtml yi gösterir. Tabi senin sunucuda onu da bulamamış. Bu yüzden bu şekilde dosya bulunamadığına dair iki değişik hata var. Birisi resim birisi de 404.shtml için Büyük ihtimalle sunucuna içinde Sayfa bulunamadı yazan bir 404.shtml dosyası koyarsan, resim bulunamadığı için o hata sayfasını alacaksın. Sorun şu, çağrılan resim olması gereken yerde değil Diğer sorun için Onur arkadaşın söylediği şey işe yaramış olması lazım. Sunucu sahibi değilsen ve php.ini ye erişemiyorsan php dosyanın en başına (upload.php) şunları eklemeyi deneyebilirsin PHP Code: |
|
| |||
| |||
|
Eğer yukarıdaki php kodu işe yaramazsa public_html altındaki .htacces dosyasına aşağıdaki iki satırı ekle. (O dosya public_html altında yoksa oluştur) Code: php_flag display_errors on php_flag error_reporting 8191 Bu yazdıklarım sadece hatayı görebilmen için. Yani scriptinin sorununu görebilmen için. Hata neyse görebileceksin sadece hepsi bu. |
|
| |||
| |||
|
Evet sunucu benim ama çok acemi olduğum için php.ini yi nerden editleyecegimi bile bilmiyorum (daha doğrusu hiç birşey bilmiyorum)php_flag display_errors on php_flag error_reporting 8191 bu kodu ekledigimde 500 internal server hatası alıyorum. Saygılarımla, |
|
| |||
| |||
|
http500 hatası alıyorsan htaccess ile ilgili yazdığım son mesajı unut. php ile ilgili kodlara bak. php.ini ye gelince yerini bulmak için ssh da locate php.ini komutunu yazabilirsin ama bulmana gerek de yok whm içinde php configuration diye bir yer varf. sol menude yukarıdaki arama kısmından bulabilirsin. |
|
| |||
| |||
|
on yaptım ama yinede bir hata mesajı vermedi.Biraz daha açıklayım ben konuyu scriptin birisinde upload yapıyor ama bittigini göstermiyor sayfa donup kalıyor upload sayfası.resmi thumb olarak göstermiyor sadece ismini yazıyor, diğerinde ise upload yapıyor gibi oluyor ama boş bir sayfada kalıyor. (upload.php de) ve resmi upload etmiyor.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |