| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| phpMyAdmin giris yapamiyorum
phpMyAdmin giris yapamiyorum update sonrasi olustu bu hata /scripts/upcp --force da yaptim ancak halen ayni PHP Code: |
|
| ||||
| ||||
|
Yukardaki sorun genellikle /tmp dizninizin dolu olmasi ve session loglarinin /tmp icine kayit edilememesi ile olusmaktadir. SSH icerisinde bu komutu girin; # df -h /tmp eger /tmp %100 dolu ise biraz temizlik yapin # cd /tmp # rm -f sess* # rm -f dos* ardindan tekrar df -h /tmp komutu ile /tmp durumuna bakin yer acilmis ise phpmyadmini test edin. Yukardaki yol ile probleminizi cözemiyorsaniz muhtemelen /tmp dizininiz bozuktur alt kisimdaki yolu takip edebilirsiniz fakat alt kisimdaki yol bazi serverlarda riskli olabilir secim sizin. Bu islemde size tmp yi tamamen kaldirip yeniden olusturmanizi anlatiyorum ancak öncelikle /tmp kullanan tüm servisleri durdurmaniz gerek. komutlari sirasi ile uygulayin ancak sizi uyarmam gerek eger server yönetimi ile araniz iyi degilse alt kisimdaki islemler riskli olabilir.( Hatali islem yaptiginizda veya bir /tmp kullanan servis calismadiginda üzerine tekrar islem yapip hata yaptiginizda serverin cökmesine kadar gidebilir.) # service mysql stop # service httpd stop # /etc/init.d/chkservd stop # /bin/umount -l /tmp # /bin/umount -l /var/tmp # /bin/rm -fv /usr/tmpDSK # /scripts/securetmp (sorulan sorulari y olarak cevaplayin) # service mysql start # service httpd start # /etc/init.d/chkservd restart Yukardaki islemlerden sonra MySQL ile ilgili sorun yasarsaniz; # cd /var/lib/mysql # rm -f mysql.sock # touch mysql.sock # chown mysql:mysql mysql.sock # chmod 1777 mysql.sock # ln -s /var/lib/mysql/mysql.sock /tmp # chmod 1777 /tmp # /scripts/mysqlup --force # /etc/rc.d/init.d/mysql restart
__________________ Regards, We Develop The Future The Revolution Of WHM/cPanel Plugins ( Automatic ShoutCast & IRC ) www.whmsonic.com |
|
| |||
| |||
|
update sonrasi sorun olustuysa Code: /scripts/cleanupmysqlprivs Egere whm panelinde tmp dizini dolu gözküyorsa, whmsonic, tmp sorununu anlatmis |
|
| |||
| |||
|
df -h /tmp fuldü silip tekrar olusturdum sorun kalmadi... cpanel forumlarinda bununla ilgili hazir scriptler yazilmis sürekli kontrol edip siliyor bilginiz olsun linki bulamadim buraya yazicaktim.. ilgi ve alakaniz icin tekrar tesekkürler.. |
|
| ||||
| ||||
|
Öncelikle, WHMSonic cok tesekkür ederim bu bilgiyi bizimle paylastigin icin. Fakat anlayamadigim birsey, benim tmp dosyasini dün gece bosaltmama ragmen suan %60 oldu bile ![]() Bu /tmp dosyasinin boyutunu nasil arttirabilirim veya /tmp dosyasina bu kadar fazla yüklenmenin önüne nasil gecebilirim? Bu konuda bilgisi olan var mi acaba
__________________ ...,,,..,, |
|
| ||||
| ||||
|
Tmp dosyasi standart olarak 485 mb geliyor ve bu nedenle 1-2 günde doluyor. /tmp kullanmak yerine ayri /temp /tmp2 gibi bir klasör acik my.cnf ve php.ini'den save.session_path="/temp" seklinde ayarlarsaniz sikinti yasamazsiniz. Detayli anlatimi forumda mevcut. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |