| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| WhmSonic Hakkında Bilgi Talebi Yeni sunucu için WhmSonic lisansı almayı düşünüyorum. Sitesindeki resimlerde görüldüğü üzere doğru bandwith hesaplamıyor gibi. Oldum olası shoutcast bwyi hesaplama becerisini gösteremedim. 20-30 aktif radyoda toplamda 1 gb'yi geçmeyen bir bw kullanımı görünüyor. Tabi bunun olması kabaca bir hesapla mümkün değil. Yeni makinede 3300 gb bw bulunuyor. 30 radyonun 15 sürekli dinleyicisi olduğunu varsayar ve 32 kbit ile yayın yapıldığını düşünürsek saniyede 14.400 kbit harcaması gerekiyor. Hesaplamam da hata varsa düzeltin. Bildiğiniz gibi bw aşımlarında dcler çok yüksek ücret talep edebiliyorlar. Böyle bir sorun yaşamamak ve radyo bwlerini sürekli kontrol altında tutmak için WhmSonic yetkin midir? |
| |||
| Bende alicam whm sonic ama çalişmasi için makina ram biraz fazla olmasi lazim whm sonic herkeze tavsiye ederim. |
| |||
| Host13 kardes mail onayi epostama gelmedi gelse onaylicam... |
| ||||
| @LaTenT WHMSonic iki farklı radyo kurma özelliğine sahiptir, bu iki farklı özelliklerden internal olan yani geçerli cpanel müşterileri için radyo kurulumunu kullandığınız zaman WHMSonic shoutcast radyonun arka plan programını cpanel kullanıcısı izni altında çalıştırmaktadır dolayısı ile trafik hem WHMSonic hemde cPanel tarafından hesaplanmaktadır bu durumda trafiğin yanlış hesaplanmasının hiçbir yolu bulunmamaktadır ki cpanel kişinin kullandığı shoutcast trafiğini anlık olarak kişinin toplam trafik limitine ve kullandığı limite ekler/yansıtır eğerki trafik aşımında otomatik suspend özelliğin cpanel için aktif ise zaten kişi radyosu ile trafiği aştığı anda sitesi ve radyosu dahil olmak üzere suspend olacaktır. WHMSonic ile ikinci radyo kurma özelliği ise external, yani sunucuda geçerli hosting hesabı bulunmayan müşteri için radyo kurmak anlamına gelmektedir, bu özellik yolu ile radyo kurduğunuzda trafiği sadece WHMSonic ekler ve WHMSonic programına ait kendi trafik monitöründe bunu listeler, trafik aşımında radyoyu suspend eder. Bu güne kadar ikinci radyo kurma özelliği kullanılarak kurulmuş radyolarda, trafiğin eksik hesaplanması yerine 1 ila 2 MB arasında fazla hesaplandığı tespit edilmiştir. Belirttiğiniz üzere datacenterınızda trafik aşımı yüksek ücretlere tabi tutulmakta, bu durumda WHMSonic kullanarak yukarda bahsetmiş olduğum birinci radyo kurma özelliğini kullanarak sorunsuz bir şekilde hizmet verebilir ve datacenterınızla problemler yaşamazsınız. Bu özellik aynı zamanda elle kuracağınız radyonun trafik kullanımını kontrol altında tutmanızdan çok daha yetkindir. Tüm bunlarla beraber extra olarak WHMSonic BW monitörünü kullanarak anlık trafik kullanımlarını izlemenizde mümkün. Ram Açıklama: WHMSonic sadece eğer 3 ten fazla AutoDJ kuracaksanız size en az 1GB ram olan bir dedicated serverı öneriyor, bunun sebebi ise shoutcast.com firmasının üretmiş olduğu AutoDJ programının ram gerektirmesi, bunun dışında normal radyo kurulumları için AutoDJ kullanılmayacaksa, en düşük 256 MB ram'e sahip VPS dahi kullanabilirsiniz.
__________________ Regards, We Develop The Future The Revolution Of WHM/cPanel Plugins ( Automatic ShoutCast & IRC ) www.whmsonic.com Konu WHMSonic tarafından (10.04.08 Saat 11:15 PM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |