WHM 2086 » Soru ve Cevaplar

WHM Ayarları Yardım!!

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » WHM cPanel » WHM 2086 » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 29.12.07, 10:32 PM
geliver

WHM Ayarları Yardım!!

Slm arkadaşlar. Birkaç haftadır forumunuzu izliyorum ve gerçekten güzel bilgiler var. Fakat WHM kurulduktan sonra yapılması gereken ayarlar hakkında genel bilgi bir başlık altında verilmemiş yada ben bulamadım. Şimdi benim bazı sorularım olacak ve daha kolay anlatabilmek için yaptığım serverda izlediğim adımları örnek vereceğim.

Öncelikle benim ingilterede bir dedicate hesabım var ve hosting işi yapıyoruz. Benden önceki eleman direc admin kurmuş servera fakat birçok sorun yaşıyoruz. Bu yüzden kendim bir server yapıp tüm müşterilerimi bu servera aktarmak istiyorum. Biraz araştırdıktan sonra gördümki cpanel en sorunsuz sistem. Öncelikle şirketimizde bir deneme yapmak için bir bilgisayara centos 4.4 kurdum sırasıyla aşağıdaki işlemleri yaptım.
1- Öncelikle router kullandığım için tüm portları serverın ip sine yönlendirdim (192.168.1.6) Internet üzerindeki ip ise 85.108.236.116
2- Centosu kurarken Hostname olarakta red.uindeks.com ismini verdim. uindeks.com bana ait kayıtlı bir domain. Ağ geçidi olarak 192.168.1. Birincil DNS = 192.168.1.1 Bu kısmı dğrumu yaptım acaba
3- Centos kurulumu bittikten sonra 85.108.236.116 için 15 günlük whm lisansı aldım ve sitenizde anlatıldığı gibi cpaneli kurdum.
4- uindeks.com u resellerclup dan almıştım ve bu domaine bir dns paneli satın aldım ve DNS yönetim paneline girdiğimde
A Records
19117962.dns.uindeks.com. 67.15.35.113
NS Records
72977.mercury.orderbox-dns.com.
72977.venus.orderbox-dns.com.
72977.earth.orderbox-dns.com.
72977.mars.orderbox-dns.com.
olduğunu gördüm ve bende bi kaç şey ekledim;
A Records
uindeks.com. 85.108.236.116 TTL:38400
www.uindeks.com. 85.108.236.116 TTL:38400
MX Records
mail.uindeks.com. MX Priority:0 TTL:172800
CName Records
Herhangi birşey tanımlamadım boş yani
NS Records
Burayada hiçbirşey eklemedim
TXT Records
uindeks.com. "85.108.236.116" TTL:172800
SOA Paramaters
Burdaki şeye hiç dokunmadım
Şimdi buda bir sorum var= Müşterilerimin domain name lerini yönlendirmeleri için ns1.uindeks.com gibi bir ns adresini burdamı tanımlıyoruz.Ve burada başka tanımlamam gereken birşey varmı örneğin red.uindeks.com'u buraya kaydetmem gerekiyormu.

5- Bunları yaptıktan sonra cPanel® ile whm paneline girdim fakat burda işeri biraz karıştırdım sanırım ilk defa gördüüm bir sistem olduğu için Şimdi benim whmde yapmam gereken genel ayarlar ne. Benim kafama göre yaptığım şeyleri anlatıyım.

WHM ayarları
1- İlk olarak Basic cPanel/WHM Setup da

Main Shared Virtual Host IP = 192.168.1.6 gözüküyor doğrumu acaba (Unutmayın router kullanıyorum)
Hostname = red.uindeks.com centosu kurarken verdiğim isim bunu başka yerde de tanımlamam gereklimi.
Primary Nameserver ve diğerleri = Domainim için aldığım DNS yönetiminde bana verilen
adresleri sırayla girdim doğrumu yaptım bilmiyorum

Domain Time To Live = Yine DNS kontrol panelimde yazdığım TTL yi burdakiyle değiştirdim yani 38400 yaptım bunun ne işe yaradığını bilmiyorum niye böyle yaptığıma gelincede bir domainde böyle görmüştüm. dedim daha sağlıklı oluo herhalde

Master Nameserver = Burayı boş bıraktım ne yazılacak bilmiyorum

2- Bir account açtım account name=geliver ve host olarakda uindeks.com verdim ve reseller yaptım yanlışmı yaptım bilmiyorum bunu kendime ait domainleri tutmak için yaptım

3- Sonra farkettimki WHM panelin soltarafında menü yok ve next butonu var orda next diye diye bişiler yaptım ve en sonunda menü geldi

4- Dedim şimdi bişiler deniyim. Sub domain açtım test.uindeks.com diye fakat çalışmadı. uindeks.com a ulaşabildiim halde subdomaine dışardan yani serverın bağlı olduğu ağ dışından ulaşamıyorum. Yani Ağdaki herhangi bir bilgisayardan alper.uindeks.com yazdığımda çalışıyor ama evde bu subdomaine girmeye çalıştığımda bağlanamıyorum.

5- Maili denemek için admin@uindeks.com olarak bir hesap açtım ama ne bağlanabildim nede bu adrese mail yollayabildim

işte arkadaşlar c panel hikayem bu.

WHM kurulduktansonra hangi ayarlar nasıl yapılması lazım Yanlış yaptığım şeyler nelerdir sırasıyla neler yapmam lazımdı NS1.uindeks.com şeklinde kullanabilmem için ne yapmam lazım birileri anlatabilirmi bunu. Yardımcı olacak kişiye root şifresini verebilirim. Burada sorunsuz çalıştırabilirsem güzelbir makina yapıp data centera koymak ve reseller paketleri satmak istiyorum. Bu server kurulum ve ayarları öğrenmek için yani. Ayrıca sorunsuz bir şekilde kurulumu yapmayı öğrendiğimde 0 dan Cpanel li bir server nasıl kurulur diye makale yazmak istiyorum benim gibi bu işlere yeni başlamış arkadaşlara yardımcı olması için.
Şimdiden teşekkür ederim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 31.12.07, 11:06 AM
geliver

yokmu yardım edebilecek :/
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 31.12.07, 04:32 PM
CaLViN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sevgi güçtür.

Tecrübe Puanı: 100000
CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
Alıntı:
Şimdi buda bir sorum var= Müşterilerimin domain name lerini yönlendirmeleri için ns1.uindeks.com gibi bir ns adresini burdamı tanımlıyoruz.Ve burada başka tanımlamam gereken birşey varmı örneğin red.uindeks.com'u buraya kaydetmem gerekiyormu.
domain panelinizden istediğiniz ns lere ip tanımlayacaksınız.

ns1.xxx.com 72.33.44.55
ns2.xxx.com 72.33.44.55

gibi

hostname için eklemenize gerek yok ama eklerseniz de sizin için bir artı olur.

Alıntı:
WHM ayarları
1- İlk olarak Basic cPanel/WHM Setup da

Main Shared Virtual Host IP = 192.168.1.6 gözüküyor doğrumu acaba (Unutmayın router kullanıyorum)
Hostname = red.uindeks.com centosu kurarken verdiğim isim bunu başka yerde de tanımlamam gereklimi.
Primary Nameserver ve diğerleri = Domainim için aldığım DNS yönetiminde bana verilen
adresleri sırayla girdim doğrumu yaptım bilmiyorum

Domain Time To Live = Yine DNS kontrol panelimde yazdığım TTL yi burdakiyle değiştirdim yani 38400 yaptım bunun ne işe yaradığını bilmiyorum niye böyle yaptığıma gelincede bir domainde böyle görmüştüm. dedim daha sağlıklı oluo herhalde

Master Nameserver = Burayı boş bıraktım ne yazılacak bilmiyorum
bunları arama yaparak bulabilirsiniz.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
  #4 (permalink)  
Alt 31.12.07, 06:38 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
ya yalnış anlama ama bu kadar şeyi yapmaya ne gerek var. en az 10 saat uğraşmışsındır. (çünkü türkiye bağlantısı ile 5 saatte cpanel yüklenmez.) benim için 10 saat okadar önemliki hiç gelemem böyle boş uğraşlara. çünkü 2 gün sonra mecbur sileceksin.

Herkes kullanıyorsa vardır bir üstünlüğü. pc'ne kurup test etmenin anlamı nedir ?
  #5 (permalink)  
Alt 02.01.08, 11:02 AM
geliver

Sağolasın ekledim ns leri ve istediğim domaini şuan servera yönlendirebiliyorum fakat accountlar kendi klasörlerine yönlenmiyor. Örneğin ABC.com bu adrese ait klasöre değil serverın ana sayfasına açılıo sanki öyle bir domain eklememişim gibi sebebi ne olabilir.

Neden böyle birşeyle uğraşıyorum ingilteredeki serverımı buraya taşımak ve cpanel kullanmak istiyorum ve konuya tam hakim olmalıyımki buraya taşırken sorun yaşamayayım. İşyerine kurduğum serverın bana ek bir masrafı yok bu yüzden istediğim kadar deneme yapabiliyorum ama bir data centera yerleştirseydim öğrenmek için harcıyacağım zaman ve testler için gereksiz yere masraf çıkacaktı. Ayrıca sorunlarla karşılaştığımda müşterilerim madur kalacaklardı bu yüzden en güzeli herşeyi oturttuktan sonra böyle bir işe kalkışmak. C panel yüklemesi benim 5 saatimi alıyor şu an 4Mbit bağlantı ile. sonradan günlerce sabahlamaktansa ve strese girmektense kafam rahat bir şekilde günlük 5 saat beklerim kurulmasını haksızmıyım.
  #6 (permalink)  
Alt 02.01.08, 12:20 PM
geliver

Yonlenme sorununu chozdum
Main Shared Virtual Host IP = 192.168.1.6 olacakmıs yani ağ içindeki ip. ben uğraşırken ayarlarla onu netteki ipmi vermisim :/ ama şimdide sub domain açıom dns zone a eklediği halde subdomainne ait klasör açılmıyor :/ offff
  #7 (permalink)  
Alt 02.01.08, 02:43 PM
geliver

mail hesabıda çalışmıyor. bir mail açıyorum ama outlock dan bağlanmak istediğimde tekrar şifre soran penceresi geliyor webmail deniom böylebir kullanıcı bulunamadı diyor ya arkadaslar bakın acemilikten anlatamıyorum bile biri el atsın şu olaya :/ root şifresini veriyim altı üstü 10-15 dk nızı alcana eminim :/ Çok aradım ama herkez sanki aynı kişiymiş gibi aynı şeyleri anlatıyor duruyor. Benim Domain name DNS panelimdeki kayıtlarda bunlar ;

Seçenekler
Stil