| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba Whmdestek ekibi her rebootta radyoların gitmemesi için ne gibi bir önlem alabilirm aceba ? Teşekkür ediyorum.
__________________ Modahosting WeB TeCHNoLoGieS |
|
| ||||
| ||||
|
radyoyu başlattığınız komutu nano /etc/rc.local yazıp açılan yerde en sona ekleyin
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| ||||
| ||||
|
Yani radyoya başlamadan önce bu komutumu giricez anlamadım ?
|
| |||
| |||
|
bende bunu arıyodum teşekkürler. Mesela benim shoutcast'im /root/shoutcast klasöründe bu klasöre girip ./sc_serv yaparak çalıştırıyordum ozaman en alta /root/shoutcast/sc_serv eklemem gerekecek. Sende bu tarz yapıcaksın yani kendi shoutcast dizinini değiştirip sadece |
|
| ||||
| ||||
|
Kastım şuydu aslında her reboot ta kurduğum radyo gidiyor tekrar kurmak zorunda kalıyorum çalıştırmasını kastetmedim ama teşekkürler...
|
| ||||
| ||||
| Nasıl kuruyorsunuz ki kendi kendine dosyalar gidiyor?
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
| hocam şu komutu tam olarak birazdaha açarmısın birazdaha açıklayıcı olsa tam anlayamadım çünkü.. Teşekkür ederim
|
|
| ||||
| ||||
|
WHMSonic alın, kurtulun dertten. |
|
| ||||
| ||||
|
hay hay hemen açılayalım. İşletim sistemimiz açıldı ve kullanıma hazır hale geldiği anda tüm işler bitmiş gibi geliyor bize ama linuxda öyle değil rc.local dosyasının içerisinde görevlendirilmiş işlemler olabilir. Bu işlemler linux'un ilk açıldığı anda yapılır buraya koyacağımız komutları çalıştırıp sistem açılışında çalışmasını sağlayabiliriz. Örneğin paranoyak bir sunucu yöneticisisiniz ve sisteminiz her yeniden başlatılıp açıldığında haberinizin olmasını istiyorsunuz. yapmanız gereken tek şey bu dosyanın içerisine size mail atmasını istediğinizi belirtmek. Hepsi bu kadar. rc.local içerisine yazacağınız her satır tek tek çalıştırılır. Sanki ssh'a siz bağlanmışsınız ve yazmışsınız gibi... Birde örnek verelim Az önce söylediğimi yapalım. Sunucu reboot edilip açıldığında bize Sistemin yeniden başladığını ve Yeniden başlama zamanını söylesin. Bunu iki kademeli yapacağız. 1. Kendimize bir bash script yapacağız ve bu işlemi yaptıracağız. 2. Sistem açılışında bu bash scripti rc.local yardımı ile çalıştıracağız. 1. Adım - Bash Script Yazalım... öncelikle nano /usr/bin/patronamailat yazıp bash'ı yazacağımız dosyayı oluşturalım. Alıntı:
şimdi bu dosyaya yetki vermek lazım chmod 755 /usr/bin/patronamail yazıp yetkiyi veriyoruz. Şimdi sırada rc.local'e eklemek kaldı 2. Adım - Rc.Local biz geldik... nano /etc/rc.local yazıp ilgili dosyayı açıyoruz sistem açıldıktan sonra üstten aşağıya doğru sırayla komutları çalıştırır. Siz hangi komuttan sizin komut çalışsın istiyorsanız oraya ekleyin. Bu bash için en sona eklemek bence uygun. Çünkü sistem tamamiyle açılmış olur o zaman mail atsın. En alta inip patronamail yazıp bırakıyoruz. Sebebi de linux içerisinde /usr/bin dizini bash için tanımlanmış varsayılan klasördür bu yolu yazmadan direk burada bulunan bir dosyanın adını yazabilirsiniz. Ama yok ben uzun uzun yazacağım diyenler /usr/bin/patronamail de yazabilirler. Umarım bir faydası olur.
|
| ||||
| ||||
|
Şimdi konuyu detaylıca inceledim, ama bi türlü beceremedim Nerede hata yaptığımı siz söyleyin artık ![]() (HOME Dizininde tanımlanmış bir radyo her rebootta otomatik çalışsın istiyorum) rc.local'i açıyorum ve en alta komutu ekliyorum; komut şu; /home/radyoklasorum/sc_serv kaydedip çıkıyorum. Rebbot ediyoruuum ve radyom AÇILMIYOR ![]() evet nerede yanlış yapıyorum??? hatta arkadaşın dediği gibi ROOT dizinine SHOUTCAST diye klasör oluşturup onun içine krulup yaptım ve /root/shoutcast/sc_serv komutunu rc.local'e tanıttım.. ama yine otomatik çalışmadı Son Düzenleme: cakamen; Tarih / Saat: 14.05.08 19:37. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |