| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| S.M.A.R.T Errors
Merhaba; Bugün serverdan aşağıdaki mail geldi. S.M.A.R.T Errors on /dev/hdb From Command: /usr/sbin/smartctl -q errorsonly -H -l selftest -l error /dev/hdb Please note the following marginal Attributes: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE 190 Unknown_Attribute 0x0022 050 044 045 Old_age Always In_the_past 52480835634 ----END /dev/hdb-- Araştırmalarım sonucu bu hata bad sector hatasıymış. Acaba bunun servera etkisi olur mu? /dev/hdb dediği hdd her gün yedek alınan hdd. Şu anda o hddye sorunsuz ulaşabiliyorum. İkinci hddyi değiştireyim mi? Daha takalı 5 ay oldu ? Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. |
|
| ||||
| ||||
|
Mail bukardarmı gerisi yokmu. Bu HDD raid sistmeindeyse acil şekilde yedeklerini al derim.. Önerim makinayı HDTUNE tarzı bir yerde tarattır bad yada bozuk sector yada dosya sistemi bozulması varsa maxtor un harddisk i fabrika ayarlarına döndüren bir yazılımı var ücretsiz bir yazılım iso şekilde onu cd ye çektirtip boot da hdd yi tamamen fabrika ayarlarına döndür yine hdtune tarzı programlarla hdd yi tara bozuk kısımlar düzelmişse sorun yok düzelmemişse hdd yi değiştir. Bu önemli bir iş nasıl olsa daha çalışıyor diye lütfen boşverme 8) en kısa zamanda ya kökten değiştir yada dediklerimi uygula.. Kolay gelsin.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Mailin hepsi bu kadar. Hdd, raid sisteminde değil. Ayrıca markası Western Digital. Bu harddiskin içinde sadece tar.gz uzantılı yedeklerim var. Centos 4.6 kullanıyorum. Ssh yardımıyla yapabileceğim düzeltme programı var mı ? Eğer yoksa 2-3 güne kadar verimerkezine gidip yeni hdd takacağım. Bir de son olarak şunu sormak istiyorum. Bu hata gerçekten çok önemli mi? Harddiski yarı yolda bırakır mı ? İyi çalışmalar dilerim. |
|
| ||||
| ||||
|
İşini tabiki şansa bırakma.. Geceleri hizmet veriyor ise veri merkezi harddiski başka bir windows bilgisayara takıp bahsettiğim HDTune programı ile tarattır. Kırmızı bölgeler varsa hemen yine bahsettiğim maxtor a ait program ile fabrika ayarlarına geri al diski. Yeni disk imkanı varsa hiç uraşma yine bu dediklerimi yap ama yeni diske sistem kur bu disk de backup olmuş olur 8) Kolay gelsin.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Hata veren disk zaten backup diski. Üzerinde işletim sistemi yok. Sadece tar.gz uzantılı backup dosyaları var. Yani bu disk ikinci harddisk. Birinci harddiskte sorun yok. Birinci harddiskte zaten centos cpanel vs yüklü. Yedek diskini değiştirmesem böyle idare eder mi ? İdare etmezse dediklerinizi yapacağım. Yok olmazsa bu sefer yeni hdd takacağım. İyi çalışmalar. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |