WHM 2086 » Soru ve Cevaplar

Reseller Hesabına Özel ns

http://forum.whmdestek.com/

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » WHM cPanel » WHM 2086 » Soru ve Cevaplar

Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Türkiye' nin Webmaster Sitesi
Webmaster Araçları, Bilgi ve hizmet alışverişi
Webmaster.com.TR
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28.03.08, 16:34
Atari

Tecrübe Puanı: 0
remzi23 is on a distinguished road
Reseller Hesabına Özel ns

Merhabalar,

burayı whm ile ilgili birşeyler ararken buldum ve bulduğuma çokta sevindim diyebilirim
ilk mesajımda bir sorunumu yazdığım içinde kusura bakmayın arkadaşlar

Yeni Reseller aldım ve bu reseller hesabıma özel kendi ns adreslerimi (ns1.sitem.com) tanımlamak istiyorum.
Sanırım domain panelinden ilgili ns bölümüne bulunduğum sunucun ip adresini girmem gerekiyor.
Whm panelde buna ilave olarak ne yapmam gerekiyor yada değişiklik yapmam gerekiyormu?

Bunun için hangi yolu izlemem gerekiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 28.03.08, 16:42
misc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 21
misc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond repute
misc - MSN üzeri Mesaj gönder
reseller hesabını size veren kişiden kendi ns adlarınızı tanımlamasını ve reseller hesabınızda bunu aktif etmesini isteyiniz.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 28.03.08, 23:13
RAMBilisim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
www.rambilisim.com

Tecrübe Puanı: 43
RAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond repute
RAMBilisim - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
remzi23 yazmış Mesajı göster
Merhabalar,

burayı whm ile ilgili birşeyler ararken buldum ve bulduğuma çokta sevindim diyebilirim
ilk mesajımda bir sorunumu yazdığım içinde kusura bakmayın arkadaşlar

Yeni Reseller aldım ve bu reseller hesabıma özel kendi ns adreslerimi (ns1.sitem.com) tanımlamak istiyorum.
Sanırım domain panelinden ilgili ns bölümüne bulunduğum sunucun ip adresini girmem gerekiyor.
Whm panelde buna ilave olarak ne yapmam gerekiyor yada değişiklik yapmam gerekiyormu?

Bunun için hangi yolu izlemem gerekiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Örneğin,

Siz reselleri aldığınız arkadaşa,

ns1.siteadi.com
ns2.siteadi.com

olarak dns tanımlatcaksınız, o arkadaş kendi root panelinden tanımlıca ve size 2 adet ip vericek daha sonra domain panelinizden ns1 ve ns2 olarak altnameserver tanımlıcaksınız.
Alt 29.03.08, 00:17
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 7012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
NOT: Hosting sunucu yöneticisi reseller hesabının içersine nameserverlerinizi belirlemezse her hesap açışınızda Edit DNS Zone den (yetki verilmiş ise) tekrar dns templatelerini düzenlemeniz gerekir.. Bunu hosting sunucu yöneticisi ayarlarsa ve sunucu her ns kaydını okuyacak şekilde ayarlıysa sizin tek yapmanız gereken domain firmanızdan ns oluşturmanız.

Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst
Alt 29.03.08, 11:34
Atari

Tecrübe Puanı: 0
remzi23 is on a distinguished road
Cevaplarınız İçin Çok Teşekkür Ederim

Tüm Alan adlarımı mynet 'en aldım ve domain kontrol panelinde böyle bir bölüme rastlamadım
Şöyle bir bölüm var yanlız "Alt alan adı yönetimi" faka bu bölüme girdiğimde Alt alan adı yaratma hakkınız bulunmamaktadır!
gibi bir uyarı alıyorum.
Ne yapmam lazım acaba ? Daha önce plesk panelde reseller kullanıyordum ve panelde kendiliğinden ns.alanadim.com diye kayıt oluşturuyordu tam olarak çalışıyormuydu bilemiyorum ama böyle bir kayıt vardı.
Şöyle bişey olamaz mı ?
alanadim.com alan adımda reselleri aldığım firmanın ns1.firma.com adresini tanımlayıp daha sonra whm panelden kendi alan adıma ait ns oluşturup diğer alan adımı (alanadim.org ) kendi oluşturduğum ns adresleriyle kullanamazmıyım ?
Bu şşekilde bir değişiklik yapıp kullanma şansım var mı ?

Teşekkür Ederim..
Alt 29.03.08, 12:48
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 7012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
hosting ismine göre tucows yada onun reselleri olan biryerden domain al istersen mynet bu hizmeti ücretli veriyor olabilir. hosting ismin misal osman ise osmandns.com gibi alabilirsin

Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst
Alt 01.04.08, 04:32
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 1
Cedric is on a distinguished road
ben farklı bir şey söyleyeceğim

domain aldığın yerin kontrol panelini incele. orneğin directnic, namecheap, godaddy gibi firmalarda bu dns özelliği mevcuttur. alan adına ait ns isimleri tanımlayabiliyorsun.

eğer panelde yoksa domain aldığın yer ile bağlantıya geçip onlara bu isteğini ve yonlendirmek istedğin ip adreslerini (sunucu ip'leri) söyleyebilirsin. sana yardımcı olacaklardır.

bunu yaptığında büyük ihtimalle çalışacaktır. çalışmaması durumunda sunucu sahibi ile bağlantı kurarsın.

ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. hiç sunucu sahipleri ile muhattap olmadım.

Seçenekler
Stil