| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Reseller Hesabına Özel ns Merhabalar, burayı whm ile ilgili birşeyler ararken buldum ve bulduğuma çokta sevindim diyebilirim ilk mesajımda bir sorunumu yazdığım içinde kusura bakmayın arkadaşlar ![]() Yeni Reseller aldım ve bu reseller hesabıma özel kendi ns adreslerimi (ns1.sitem.com) tanımlamak istiyorum. Sanırım domain panelinden ilgili ns bölümüne bulunduğum sunucun ip adresini girmem gerekiyor. Whm panelde buna ilave olarak ne yapmam gerekiyor yada değişiklik yapmam gerekiyormu? Bunun için hangi yolu izlemem gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
| ||||
| ||||
|
reseller hesabını size veren kişiden kendi ns adlarınızı tanımlamasını ve reseller hesabınızda bunu aktif etmesini isteyiniz.
|
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Siz reselleri aldığınız arkadaşa, ns1.siteadi.com ns2.siteadi.com olarak dns tanımlatcaksınız, o arkadaş kendi root panelinden tanımlıca ve size 2 adet ip vericek daha sonra domain panelinizden ns1 ve ns2 olarak altnameserver tanımlıcaksınız.
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
|
NOT: Hosting sunucu yöneticisi reseller hesabının içersine nameserverlerinizi belirlemezse her hesap açışınızda Edit DNS Zone den (yetki verilmiş ise) tekrar dns templatelerini düzenlemeniz gerekir.. Bunu hosting sunucu yöneticisi ayarlarsa ve sunucu her ns kaydını okuyacak şekilde ayarlıysa sizin tek yapmanız gereken domain firmanızdan ns oluşturmanız.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
|
Cevaplarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Tüm Alan adlarımı mynet 'en aldım ve domain kontrol panelinde böyle bir bölüme rastlamadım Şöyle bir bölüm var yanlız "Alt alan adı yönetimi" faka bu bölüme girdiğimde Alt alan adı yaratma hakkınız bulunmamaktadır! gibi bir uyarı alıyorum. Ne yapmam lazım acaba ? Daha önce plesk panelde reseller kullanıyordum ve panelde kendiliğinden ns.alanadim.com diye kayıt oluşturuyordu tam olarak çalışıyormuydu bilemiyorum ama böyle bir kayıt vardı. Şöyle bişey olamaz mı ? alanadim.com alan adımda reselleri aldığım firmanın ns1.firma.com adresini tanımlayıp daha sonra whm panelden kendi alan adıma ait ns oluşturup diğer alan adımı (alanadim.org ) kendi oluşturduğum ns adresleriyle kullanamazmıyım ? Bu şşekilde bir değişiklik yapıp kullanma şansım var mı ? Teşekkür Ederim.. |
|
| ||||
| ||||
|
hosting ismine göre tucows yada onun reselleri olan biryerden domain al istersen mynet bu hizmeti ücretli veriyor olabilir. hosting ismin misal osman ise osmandns.com gibi alabilirsin
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
|
ben farklı bir şey söyleyeceğim domain aldığın yerin kontrol panelini incele. orneğin directnic, namecheap, godaddy gibi firmalarda bu dns özelliği mevcuttur. alan adına ait ns isimleri tanımlayabiliyorsun. eğer panelde yoksa domain aldığın yer ile bağlantıya geçip onlara bu isteğini ve yonlendirmek istedğin ip adreslerini (sunucu ip'leri) söyleyebilirsin. sana yardımcı olacaklardır. bunu yaptığında büyük ihtimalle çalışacaktır. çalışmaması durumunda sunucu sahibi ile bağlantı kurarsın. ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. hiç sunucu sahipleri ile muhattap olmadım. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |