| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Load cpu bakıyorum ama hangisi neyi temsil ediyor bilmiyorum Whm'de sağ üstten loadlara ve putty'den top ile rakamlara bakıyorum fakat hangi rakamlar hangi değerler neyi ifade ediyor bilemiyorum. Bu konuyla ilgili döküman var mı elinizde. Whm'de sağ üstte ki loadlar Load Averages: 1.19 0.91 0.79 şeklinde tıklayınca da Pid Owner Priority Cpu % Mem % Command şeklinde tablo çıkıyor. Şu anda root değerlerim cpu 6.2 mem 5.3 şeklinde. linkte altta sıralanan nobody vs. değerleri daha düşük. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
| |||
| |||
| WHM' de sağ üstte görmüş olduğunuz rakamlar sırasıyla 1, 5, 15 dakikalık zaman dilimlerindeki sunucu yükleridir.
__________________ From hell 2 heaven.. |
|
| |||
| |||
|
Cevabın için teşekkürler, peki hangi rakamlar normaldir, hangi değerlerde olursa sunucuyu yükseltmeliyim. Ve son olarak günün hangi saatinde hangi sunucu yük değerlerine sahip olduğumu öğrenebileceğim bir link var mı? Mesela saat 19.00 raporu saat 20.00 raporu gibi.
|
|
| ||||
| ||||
|
Bu sizin sunucunuzdaki hitle alakalı bir durum.. Her nasılsa, 100.000 hitli bir sunucuda 0.00 0.00 0.00 beklemek boşaysa, 10 tekilli bir sunucuda NŞA'da 5555452.0 8888.0 beklemekte boşa olur... Ortalama olarak, Opteron 246 serisi işlemcilerden sonrasında 10-15 lere kadar görebilirsiniz sorun olmaz. P4, P3 tarzı sistemlerde 4-5 olduğu zaman tehlike başlar
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Peki whmde saatlik rapora bakamıyor muyum hangi saatler arası sunucu yükü nasıl?
|
|
| ||||
| ||||
|
3. parti yazılımlarla detaylı şekilde kayıtlarını tutabilirsiniz. Bunun dışında WHM'de anlık görebilirsiniz..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |