| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
|
merhaba arkadaşlar, vpsemin özelliklerinde 2 ip hakkım var. ancak iplerimin şu ana kadar 10 adet kadar sitenin heosinde tek ip kullandım. sonradan 2.sinide kullanayım dedim. aynen hostbankın bir konusunda anlattığı gibi 2. ipmi de ekledim. list accounts da hesapları listeleyip ipleri değiştirmek istediğim 2-3 sitenin ipsini değiştirmek istiyorum. değiştirmek istediğimde sadece 1 sitenin ipsini değiştirebiliyorum. nerde hata yapıyorum acaba? ![]() bu arada ns ip ilişkiside kafama takıldı. mesela 1 site sadece 1 ip de olabileceğine göre neden 2 nsye (ip) yönlendiriyoruz yani 2 ns değeri giriyoruz? |
|
| ||||
| ||||
|
Sondan giderek yanıt vereyim baş kısmını tam anlamadım anlayınca yazacam cevabı onada :p Alıntı:
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << Son Düzenleme: sinangunay; Tarih / Saat: 19.08.07 17:11. |
|
| |||
| |||
|
hım şu durumlarda geçerli o zaman ns açıklamanız 1 siteye whm panelden (özelliği var sanırım) 2 ip atayınca geçerli sanırım. neyse asıl önemli konu 2. ipmi 1 siteden daha fazla sitede kullanamam bu soruna yardım ederseniz çok sevinirim |
|
| ||||
| ||||
|
Tamam şimdi anladım olayı Tek tek değiştirebilirsin? Eğer problem veya zor oluyorsa Change Multiple Site's IP Addresses linkinden çoklu IP değişikliği yapabilirsin Alıntı:
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
evet doğru..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
olmuyor. bakın biraz önce 1 sitemi 2.ipme değiştirdim list accounts dan. daha sonra tekrar list accounstan başka bir sitemin daha ipsini değiştirmek istedim bu sefer değiştirme sayfasında seçebileceğim ip çıkmadı. oysa 1. de çıkmıştı. yani saece 1 siteye atayabiliyorum 2. ipmi. neyse bir sorun daha belki buradan çözüm buluruz. 2. ipme yönlendirdiğim 1 siteme ulaşmak istedim explorerdan. fakat o domaine ait sayfa gelmedi. ekrana gelen sayfa vpsemde barındırdığım başka bir site geldi. bu neden oldu şimdi. ![]() 2. ipyi ekleme sorununu halletsem bile bu sorunla karşılaşacağım demekki. |
|
| ||||
| ||||
|
bir hesap oluşturun yada var olan hesaplardan birini reseller yapın. daha sonra reseller center a girin. Select a Reseller kısmından hesabı seçin Manage Main Shared/Ipless Ip yazısına tıklayın ve bu hesap için kullanılacak ip yi seçin. yani 2. ipnizi seçin. daha sonra o ip de barındırmak istediğiniz siteleri bu reseller hesabından açın. bu kadar.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
hostbank deneyeceğim dediğini mantıklı geldi. fakat yapılması gereken bumu yoksa bir hatamı var bendede böyle çözüm bulduk? deneyeceğim birazdan umarım olur. |
|
| |||
| |||
|
kısmen yapamadım. dediğin gibi resellerı oluşturdum. 2-3 sitemi o resellerın içine atttım fakat list accountsa geldiğimde ipleri o resellerın içindeki sitelerin ipleri değişmemiş. ip kullanımına baktım ordada durum aynı tüm siteler 1. ipde. neyse list accountsdan iplerin yanındaki kısımdan ipsini düzenleyim dedim. o resellerın içindeki sitelerin iplerini değiştirdim. 2. ip olarak değiştirdim. brda dikkat çeken reseller oluşturmadan önce 1den çok siteye 2. ipyi veremiyorduk. fakat göründüğü kadarıyla bu sorunu hallettik. fakat ipleri 2. ip olarak değiştirdiğim o resellerın içine attığım sitelerime erişmek istediğimde ip değiştiği belli oluyor. şurdan belli oluyor çünkü o sitelere erişemiyorum explorerdan. sitelerin adını yazdığımda (2.ipme taşıdığım sitelerim) vpsemde barınan xxx.com adlı siteme giriyor. koyu yazdığım sorunun kaynağı nedir acaba bunuda halledersek sorun kalmayacak sanırım yardımlarınız için teşekkürler. |
|
| ||||
| ||||
|
yapman gereken şu mesela 2 ip in var. 72.232.10.40 72.232.10.41 ns leriniz ns1.whmdestek.com 72.232.10.40 ns2.whmdestek.com 72.232.10.41 bu şekilde şu anda. ama siz siteleri 41 e aldığınız zaman onlar açılmayacaktır. yapmanız gereken 2 adet yeni nameserver oluşturmak. ns1 e 72.232.10.41 ip sini vermeniz gerekiyor. ns2 ye ister 72.232.10.40 ı verin isterseniz sallayın google ip si verin
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |