| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Program kurulumu hakkında arkadaşlar linux bir sunucum var işletim sistemi olarak centos kullanıyorum sorunum şu arkadaşlık sitemiz için görüntülü sohbet düşünüyoruz fakat sunucumuzda FMS desteği yok. Araştırdık bi yerde görüntülü sohbet olduk aldık sanırım bunun için FMS gerekmiyor ama sunucuya bu firmanın hazırladığı bi programı kurmak gerekiyor. Aşağıdaki linki ingilizcesi iyi olan bi arkadaş güzel bi tercüme ederse çok sevinirim. Kurmak için ne gerekli nasıl adım adım kurarım ne yapmam gerekiyor bu konu hakkında yardımcı olun lütfen zor durumdayız. şimdiden teşekkür ederim. http://www.boonex.net/ray/wiki/RayServerInstall |
| |||
| saol hostbank kardeşim sevinirim gerçekten |
| |||
| arkadaşlar benim derdime yok mu çare ![]() ![]() |
| ||||
| erken görsem çevirirdim yarın hostbank çevirmesse ben çeviririm ![]() |
| |||
| Mutlu hocam hostbank arkadaşımız müsait değil sanırım onun yazısının üzerinden bir hafta geçti nerdeyse ![]() |
| |||
| yeminle nasıl sevindim mutlu arkadaşım varya |
| ||||
| RMS Yükleme - SSH'ye bağlanın RMS Yüklemek İçin Bir Dosya Seçin (Kendin Oluştur) - Yüklemeyi nereye yapacağınızı belirleyin.Bunun için ayrı bir klasör oluşturabilirsiniz.Dosyayı nereye oluşturduğunuz önemli değil ancak üyeleriniz browserdan bu dosyaya ulaşamasın.Root isen /root altına kurabilirsin (diğer kısmı koymuyorum muhtemelen rootsun) Örneğin dosya adı /opt bölümü içinde ray_server olsun.Artık RMS dosyasının dizini /opt/ray_server Dosya Upload - RMS dosyalarını kullandığın sisteme göre indir ve zipden çıkar. Not: Eğer windows ise sisteminiz indirdikden sonra zipden çıkarın ve kurulum işlemini yapın (Kanımca normal bir program gibi kurulumu )Upload 2. Aşama - Full olarak kuruyorsanız dosyaları zipden çıkardıkdan sonra webapps içindeki tüm bileşen dosyalarını(örn: chat/, im/ and video/) /opt/ray_server içine upload edin (örnek/opt/ray_server/webapps/ olacak linuxda) (C:\Program Files\RMS\webapps\ windows için örnek) Eğer "Chat", "Instant Messenger" ve ya "Video Recoder" bileşenlerini yükleyecekseniz arşivi açın ve upload edin ancak dosyaları upload ederken _rms/ eki ile kurun ve dosyaları attıkdan sonra _rms/ bölümlerini silin (bu bölümü pek anlamadım eğer dosyalarda _rms/ zaten bu ek varsa attıkdan sonra silin yok ise ekleyip atın sonra silin) RMS Ayarları - Ray Media Server dosyasında yapılacak değişiklikleri takip edin -Hangi domainlere izin verecekseniz access.dat dosyasına ekleyin.her domain arasında boşluk bırakarak girin ve "http://" ile "www" girmeyin,domain.com şeklinde olsun -ray.sh (sadece UNIX).JAVA_HOME değişkenini ayarlayın.JAVA_HOME yolu Jre nin yüklü olduğu yerdedir.Örnek: JAVA_HOME=/opt/ray_server/jre1.x; -run_daemon.sh (UNIX only).RAY_SERVER_PATH u ayarlayın.Path RMS dosyası olmalı.Örnek: RAY_SERVER_PATH=/opt/ray_server; Dosya içinde bulunan ıp adreslerini değiştirin. path_to_rms/webapps/widget_name/WEB-INF/red5-web.properties path_to_rms olan bölümü silip serverınızda oluşrutmuş olduğunuz RMS yolunu yazın Örnek: /opt/ray_server/webapps/chat/WEB-INF/red5.properties (linux) C:\Program Files\RMS\webapps\chat\WEB-INF\red5.properties (windows) Alltakileri değiştirin: webapp.virtualHosts=0.0.0.0 yerine webapp.virtualHosts=10.10.10.10 koyun. 10.10.10.10 yerine kendi ıpnizi yazın. RMS AYARLARI -RMS içindeki tüm .sh dosyalarına izin vermemiz gerekli.Gerekli kod aşağıda fakat bunu yaparken RMS dizininde olduğunuzdan emin olun (örn: /opt/ray_server ) Kod: chmod +x *.sh -RMS TEST Linux İçin ./ray.sh kodunu uygulayın. Windows için ray.exe. -Eğer Aşağıdaki sonuçları alırsanız sorunsuz çalışıyordur: [INFO] 6413main org.springframework.web.context.ContextLoader.info ) RootWebApplicationContext: initialization completed in 84 ms[INFO] 6595 main org.mortbay.log.info ) StartedSelectChannelConnector @ 0.0.0.0:5080[DEBUG] 6596main org.red5.server.Standalone.debug ) Startup done in: 6597 ms-NetConnection.Connect.Success aldıysanız sorun yok -NetConnection.Connect.Failed olursa sebepleri: 1-1935 or 1936 portları serverda kapalı 2-server 1935 portunu kullanıyor -Server eğer gerekli RAM e sahip değilse ve ya RMS yi başlatacak gerekli izin yoksa alacağınız hata: Error occurred during initialization of VM Could not reserve enough space for object heap Could not create the Java virtual machine. Bunun için muhtemel bir çözüm (yalnızca linux için) -ray.sh editleyin. Şunu bulun: exec $JAVA -Djava.security.manager-Djava.security.policy=conf/red5.policy -cp red5.jar:conf:$CLASSPATHorg.red5.server.Standalone yerine exec $JAVA –Xint –Xms8M –Xmx16M -Djava.security.manager -Djava.security.policy=conf/red5.policy -cp red5.jar:conf:$CLASSPATH org.red5.server.Standalone exec $JAVA –Xint –Xms8M –Xmx16M -Djava.security.manager -Djava.security.policy=conf/red5.policy -cp red5.jar:conf:$CLASSPATH org.red5.server.Standalone koyun. RMS yi durdurmak için: ./run_daemon.sh veya run_daemon.exe Son olarak bir ayar yapacağız RMS server reset yediğinde otomatik başlaması için.Genellikle linuxlarda /etc/rc.local olur.Direk örneğe geçeyim ![]() Örnek: cd /opt/ray_server /opt/ray_server/run_daemon.sh windows için C:\Program Files\RMS\run_daemon.exe olacak. Hatam olabilir şimdiden kusura bakmayın ve hiç bilmediğim bişeyde çeviri zor oluyor sadece karşılıklarını yazmaya çalıştım Not: wordde hazırladım onda gerekli yerler bold onuda ekledim ordan indirirseniz daha rahat anlaşılır |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |